Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Donirat će čak 200.000 kuna za pomoć starijim, siromašnim hrvatskom građanima

Donirat će čak 200.000 kuna za pomoć starijim, siromašnim hrvatskom građanima

Donirana sredstva bit će namijenjena za nabavu štednjaka i drva za ogrjev starijim osobama koje žive u teškim životnim uvjetima kako bi se korisnici donacije mogli kuhati i grijati se

VIDEO

Tvrtka Procter&Gamble; (P&G;) donirat će Hrvatskom Crvenom križu (HCK) 200.000 kuna od prodaje svojih proizvoda – Pantene, Always, Gillette, Ariel, Jar, Lenor, Pampers, Oral-B, Old Spice i Head & Shoulders. Donirana sredstva bit će namijenjena za nabavu štednjaka i drva za ogrjev starijim osobama koje žive u teškim životnim uvjetima. Sve se odvija u sklopu višegodišnje akcije HCK-a 'Za dostojanstven život', a akcija traje do 30. studenog 2020.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispovijest starice Zdenke

Pokretanje videa...

Stari u Hrvatskoj 01:26

Prikupljena sredstva bit će uložena u nabavu klasičnih štednjaka na drva, a vrijednost ove humanitarne pomoći je višenamjenska. Naime, na takvim štednjacima korisnici donacije moći će kuhati i grijati se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Hrvatskoj se velik broj osoba starije životne dobi suočava sa životnim standardom znatno nižim ispod prosjeka društva, posebice u ovim neizvjesnim vremenima. Siromaštvo i socijalna isključenost se sve više vežu uz stariju populaciju, a društvene promjene dovele su do drastičnih promjena obiteljske strukture i njezinih uloga. Urbanizacija i migracija mladih ljudi u gradove ujedno znače i smanjenje broja članova obitelji koji se mogu brinuti o starijim osobama.

Friteza na vrući zrak nije zdraviji izbor ako je ne znate koristiti
Friteza na vrući zrak nije zdraviji izbor ako je ne znate koristiti

P&G;, jedna od vodećih svjetskih kompanija koja svojim proizvodima olakšava život brojnim generacijama, veliku pažnju posvećuje lokalnim zajednicama te sudjeluje u cijelom spektru aktivnosti kojima je cilj pružanje pomoći brojnim ljudima. Donacija HCK-u jedna je u nizu donacija koje P&G; provodi u Hrvatskoj kao primjer kompanije koja želi potaknuti i ostale dionike iz privatnog sektora na promicanje humanitarnog djelovanja i konkretnog pomaganja socijalno osjetljivim skupinama u našem društvu.

Trik kako brzo rashladiti vino
Trik kako brzo rashladiti vino

- Nalazimo se u neizvjesnim vremenima koja su najviše pogodila stariju populaciju koju moramo čuvati i zaštititi te im osigurati dostojanstven život i toplinu. Tvrtka P&G; redovito pomaže raznim zajednicama u Hrvatskoj te smo se tako uključili i u ovu vrijednu humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa. Svakim prodanim P&G-jevim; proizvodom kojem vjeruju generacije želimo pomoći onoj generaciji kojoj je pomoć trenutno i najpotrebnija. To su upravo stariji i socijalno ugroženi članovi našeg društva koji žive u vrlo teškim životnim uvjetimaizjavila je Roberta Čirjak, direktorica marketinga Procter & Gamble Hrvatska.

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt dodao je kako kontinuirano provode velik broj redovitih programa namijenjenih upravo starijim osobama koje žive u teškim uvjetima: 'Tvrtka P&G; već godinama podržava naš rad te im još jednom srdačno zahvaljujemo na ovoj donaciji i kontinuiranoj podršci. Sretni smo što ćemo ovom donacijom u mnoga kućanstva unijeti toplinu, osigurati bezbrižnu zimu i uljepšati svakodnevicu starijih osoba koje žive u neodgovarajućim uvjetima te tako poboljšati kvalitetu njihova života'.

Vježbe stare čak 2500 godina pomladit će vam duh, ali i tijelo
Vježbe stare čak 2500 godina pomladit će vam duh, ali i tijelo

Uz pomoć donacije tvrtke P&G;, volontera i zaposlenika Hrvatskog Crvenog križa starije osobe koje žive u teškim životnim uvjetima primit će ovu vrijednu donaciju uz koju će lakše prebroditi nadolazeću zimu u toplijim domovima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...