Imate višak jabuka i ne znate kako ih iskoristiti? Nema problema, donosimo vam slasne i nadasve jednostavne recepte nakon kojih ćete svoje nepce i oduševiti ukućane
Donosimo šest izvrsnih ideja za slasne recepte s jabukama
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Imate prezrele banane? S ovih 9 recepata neće vam propasti
Jabuke su zahvalno voće jer ih se može pripremiti na milijun načina te iskoristiti u slatkim i slanim kombinacijama kao i u salatama. Ovi recepti Chefcluba će vam otkriti kako ih pripremiti bez puno muke.
1. Donut jabuke
Jabuku operite i izdubite sredinu te je prerežite na kolutove. Napravite smjesu za palačinke. Svaki kolut nataknite na drveni štapić i umočite u smjesu za palačinke, a zatim pržite u dubokom ulju dok ne porumeni. Potom umočite s jedne strane u tekuću čokoladu i pospite mrvicama, listićima i drugim vrstama posipa po želji. Pričekajte da se čokolada stvrdne i ohladi, pa slažite na tanjur.
POGLEDAJTE VIDEO SA OVIM RECEPTIMA:
2. Slatki kruh
Jabuke oguliti i izdubiti sredinu te u nju staviti čokoladno jaje i poklopiti drugom polovicom. Punjene jabuke poredati u kalup za kruh te preliti biskvitom. Peći 45 minuta na 180 stupnjeva.
3. Okruglice od jabuka
Jabuke izdubiti žlicom oblikujući sitne kuglice. Staviti ih na toplu tavu s malo maslaca i smeđeg šećera te zapeći. Pečenim jabukama puniti izdubljene jabuke kao da stavljate u zdjelicu. U međuvremenu umijesiti tijesto za kiflice. U središte tijesta staviti jabuku s punjenjem i obložiti tijestom, ali vrh zdjelice od jabuke ostaviti otvorenim. Vrh posuti mrvicama i peći na 180 stupnjeva 10 minuta. Na kraju preliti karamelom.
4. Štapići
Jabuke izdubiti, a izdubljeno meso narezati na štapiće te ih ubaciti u vruće maslinovo ulje. Iz ulja ih staviti u tanjur sa smeđim šećerom i dobro uvaljati i time puniti izdubljene jabuke.
5. Ledene jabuke
Posudu za led premazati otopljenom čokoladom i staviti da se smrzne kako bi se oblikovale čokoladne košarice. Jabuku narezati na kockice te prepržiti na tavi s malo maslaca i šećera, dodati alkoholnog pića i flambirati. Smjesom puniti čokoladne košarice te preliti ostatkom topljene čokolade i staviti u zamrzivač na 30 minuta.
6. Jabuke sa sladoledom
Rižine krekere umakati u ružičasti karamel umak i staviti sa strane. Jabuke izdubiti te izdubljene zdjelice od jabuka s vanjske strane također umočiti u karamel umak i staviti na rižine krekere. U udubljene zdjelice od jabuka staviti čokoladni sladoled i posuti mrvicama.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ljudi u karanteni više kuhaju, a puno manje jedu kupovna jela
POGLEDAJTE VIDEO Robert Knjaz: #ZAJEDNO24SATA:
Pokretanje videa...