Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Doručak za prste polizati: Napravite sočan tost s gljivama

Doručak za prste polizati: Napravite sočan tost s gljivama

Pošto je doručak najvažniji obrok u danu, zašto si ne biste priuštili finu poslasticu kao što je ovaj tost sa šampinjonima. Odličan je izbor za sve ljubitelje gljiva, ali za one koji žele malo drugačiji doručak

VIDEO

Sastojci:

  • 500 g šampinjona po izboru (očišćenih i nasjeckanih)
  • 3-4 češnja češnjaka zgnječena
  • 1 žličica čilija u prahu ili mrvica
  • 1 žličica sušenog origana/timijana
  • 2 žlice maslaca
  • sok od pola limuna
  • sol i papar po ukusu
  • nasjeckani peršin za posluživanje
  • 4 tostirane kriške kruha po izboru
  • krem sir (po želji)

 

Bruschetta with mushrooms and white cheese. Healthy eating. Vegetarian food.
Cvjetača ima niz zdravstvenih prednosti: Jedite ju češće, a evo nekoliko ideja kako ju spremiti
Cvjetača ima niz zdravstvenih prednosti: Jedite ju češće, a evo nekoliko ideja kako ju spremiti

Priprema:

  1. Zagrijte veliku tavu na jakoj vatri pa dodajte žlicu ili dvije maslinovog ulja.
  2. Pržite gljive u serijama, dok dobro ne porumene.
  3. Vratite sve gljive natrag u tavu s njihovim sokovima i dodajte češnjak, začinsko bilje i mrvice čilija. Dinstajte 1-2 minute.
  4. Dodajte maslac i sok od limuna i dobro promiješajte dok se maslac topi da dobijete kremasti umak, a zatim maknite s vatre. Začinite po ukusu.
  5. Kremaste gljive poslužite na tostu premazanim s krem sirom (po želji).
  6. Imajte na umu da je ovo recept za četiri osobe tako da možete prilagoditi sastojke ovisno o tome za koliko osoba pripremate ovaj tost.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO