Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Doručak za prste polizati: Napravite sočan tost s gljivama

Doručak za prste polizati: Napravite sočan tost s gljivama

Pošto je doručak najvažniji obrok u danu, zašto si ne biste priuštili finu poslasticu kao što je ovaj tost sa šampinjonima. Odličan je izbor za sve ljubitelje gljiva, ali za one koji žele malo drugačiji doručak

Sastojci:

  • 500 g šampinjona po izboru (očišćenih i nasjeckanih)
  • 3-4 češnja češnjaka zgnječena
  • 1 žličica čilija u prahu ili mrvica
  • 1 žličica sušenog origana/timijana
  • 2 žlice maslaca
  • sok od pola limuna
  • sol i papar po ukusu
  • nasjeckani peršin za posluživanje
  • 4 tostirane kriške kruha po izboru
  • krem sir (po želji)

 

Bruschetta with mushrooms and white cheese. Healthy eating. Vegetarian food.
Cvjetača ima niz zdravstvenih prednosti: Jedite ju češće, a evo nekoliko ideja kako ju spremiti
Cvjetača ima niz zdravstvenih prednosti: Jedite ju češće, a evo nekoliko ideja kako ju spremiti

Priprema:

  1. Zagrijte veliku tavu na jakoj vatri pa dodajte žlicu ili dvije maslinovog ulja.
  2. Pržite gljive u serijama, dok dobro ne porumene.
  3. Vratite sve gljive natrag u tavu s njihovim sokovima i dodajte češnjak, začinsko bilje i mrvice čilija. Dinstajte 1-2 minute.
  4. Dodajte maslac i sok od limuna i dobro promiješajte dok se maslac topi da dobijete kremasti umak, a zatim maknite s vatre. Začinite po ukusu.
  5. Kremaste gljive poslužite na tostu premazanim s krem sirom (po želji).
  6. Imajte na umu da je ovo recept za četiri osobe tako da možete prilagoditi sastojke ovisno o tome za koliko osoba pripremate ovaj tost.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1