Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Dosta je nereda! Mali trikovi uz koje ćete ga iskorijeniti iz doma

Dosta je nereda! Mali trikovi uz koje ćete ga iskorijeniti iz doma
1

Bez obzira na to koliko ste uredni, nered se uvijek lako stvori u vašem domu. Tu su knjige, školski pribor i razni predmeti koje stalno koristite. Srećom, postoje jednostavni načini kako zaustaviti nered

VIDEO

Ako niste sigurni odakle započeti, slijedite ove stručne savjete za organizaciju koji će vam pomoći da preuzmete kontrolu nad svojim domom. Ovi savjeti će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj prostor i učiniti ga da izgleda pojednostavljeno.

POGLEDAJTE VIDEO: Top savjeti za čišćenje dnevnog boravka

Pokretanje videa...

Top savjeti za čišćenje dnevnog boravka 01:33

Organizirajte svoju kuhinju:

Proširite ormar za pohranu

Što se tiče kuhinje, važno je ono što je iznutra. Iskoristite prostor svog ormarića na najbolji mogući način - bez obzira na to koliko je mali. Brzim 'uradi sam' projektom montirajte stalak na stražnju stranu ormarića ili ostave ili pokušajte s nosačem u donjem ormariću proširiti prostor u ormaru, preporučuje stručnjakinja za organiziranje - Alejandra Costello.

Iskoristite prostor na zidu

- Glomazni lonci i tave mogu brzo progutati dragocjeni prostor u ormaru - kaže Alison Victoria, voditeljica 'Kitchen Crashers' na HGTV-u. Izložite ih tako što ćete ih objesiti na S-kukice ili na ovješeni nosač lonaca.

'Ukrotite' svoje začine

Općenito, začini ostaju svježi otprilike četiri godine. Ako imate isti spremnik korijandera više godina nego što možete izbrojati, izbacite ga. Kad dođe vrijeme za organizaciju, rasporedite ih po abecedi ili ih kategorizirajte prema upotrebi.

Uredite svoju kupaonicu:

Bacite proizvode kojima je istekao rok trajanja

Kada ste zadnji put provjerili datum isteka roka trajanja na bočici kreme za sunčanje?

- Odvojite 20 minuta svaka tri mjeseca da izvadite sve iz kupaonskih ormarića i provjerite datume isteka roka. Bacite sve proizvode i predmete kojima je istekao rok trajanja ili koji vam se jednostavno ne sviđaju - kaže Susan Santoro, vlasnica Organized 31.

Držite ručnike pri ruci

Ako vam nedostaje prostora u ormaru, odnesite svoje ručnike ravno u kupaonicu. Ukrasne pletene košare napunite ručnicima za kupaonicu za praktičan, a istovremeno moderan naglasak.

Što vi mislite, kolika napojnica je primjerena za ugostitelje?
Što vi mislite, kolika napojnica je primjerena za ugostitelje?

Povećajte spremište ispod umivaonika

Iskoristite prostor ispod umivaonika s označenim košarama, posudama ili plastičnim ladicama na sklapanje. Odlučite što vrijedi sačuvati slijedeći trik Matta Muenstera iz HGTV-a i DIY mreže: 'Sklonite sve dalje od vaših pogleda i gledajte što se nakuplja tijekom sljedeća dva do tri dana. Te predmete vrijedi čuvati na lako dostupnom mjestu. Sve ostalo treba spakirati'.

Pospremite svoju spavaću sobu:

Sakrijte košaru za odlaganje rublja

Stavite košaru ispod otvorenog noćnog ormarića kako biste stvorili skriveno mjesto za prljavo rublje ili jastuke.

Iskoristite prostor ispod kreveta

Ako nemate dovoljno prostora u ormaru, spremište ispod kreveta čini čuda. Pohranite bilo kakvu izvansezonsku odjeću ili pribor u vakuumske vrećice za skladištenje i pospremite u spremište ispod kreveta ili ih stavite u kutije ispod kreveta. 

Uredite svoj ured:

Slijedite pravilo 'trojice'

Otvorene police su sjajne u teoriji - sve dok ih ne popunite, jer se dogodi nered.

- Ograničite predmete koji nisu knjige na najviše tri po polici - kaže Melissa Picheny, osnivačica Declutter + dizajna. Njihove veličine i oblici mogu se razlikovati, ali komade organizirajte po boji ili temi - recimo, keramičke vaze u nijansama bež boje.

Ne pretjerujte! Gledanjem u ekrane sabotirate vlastito tijelo
Ne pretjerujte! Gledanjem u ekrane sabotirate vlastito tijelo

Ostavite prostor za rast

Ako policu za knjige napunite do posljednjeg mjesta, tada nećete imati prostora za daljnje rast kolekcije.

- Cilj je ostaviti barem 10 posto svake police praznom i bez knjiga - objašnjava Justin Klonsky, autor knjige Organiziraj i stvori disciplinu. Prije punjenja polica s knjigama, napravite usporedbu, zapitajte se: Kad bih mogao zadržati samo jednu od ove dvije bilježnice, koja bi to bila?

Organizirajte kablove

Zbog punjača, kabla od lampe i žice od prijenosnog računala, vaš stol može izgledati kao labirint. Osigurajte žice u kabelskoj kutiji koja održava stvari urednima ili instalirajte policu s kabelskim priključcima. Za jednostavniju upotrebu možete upotrijebiti i ukrasnu traku za označavanje kabela

Pospremite svoju dnevnu sobu

Očistite stolić

Stolići su središnja točka većine dnevnih soba. Koliko god bilo primamljivo prekriti ga knjigama, svijećama i cvijećem, stilistica rekvizita Stephanie Hanes preporučuje da se on vidi što jasnije.

- Da biste stvorili iluziju da u sobi nema nereda, vrh stolića trebao bi biti 75 posto čist. Stilovi stolića s ladicama ili policama ispod njega ća vam pomoći - savjetuje.

Pomladite svoje ruke: Top pet savjeta za pranje, njegu, zaštitu
Pomladite svoje ruke: Top pet savjeta za pranje, njegu, zaštitu

Stvorite dobar protok

- Ne radi se toliko o tome gdje stavljate svoj namještaj, već o vrstama koje odaberete. U svakoj sobi koju dizajniram pokušavam uključiti barem jedan okrugli komad, poput stolića, oko kojeg ljudi mogu hodati bez razbijanja koljena - kaže dizajnerica interijera Katie Rosenfeld. Također preporučuje ispunjavanje prostora svestranim komadima poput taburea, koji se mogu koristiti za sjedenje ili za držanje pića.

Modern interior of living room 3d rendering

Učinite dnevni boravak gostoljubivim

- Manji predmeti poput vaza, svijeća i ukrasa koji se nalaze na pladnju koji je lako premjestiti kad dođu gosti može učiniti veliku razliku - kaže Klonsky. Na taj način možete na brzinu brzo ukloniti višak nereda prije nego što oni stignu - jer smo očito skloniji čišćenju kuće kada gosti dolaze, a ne sebe.

Uparite jastuke po bojama

Što god radili, ne pretjerujte s jastucima na trosjedu.

- Imajte tri jastuka u komplementarnim bojama i uzorcima te uvijek imajte barem jedan običan, jednobojan - kaže Picheny. Masivni kauč, međutim, može podnijeti i do pet jastuka - dva obična i tri s uzorkom, piše Good Housekeeping.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'