Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Đuveč s junetinom: Meso i puno povrća na žlicu za oporavak nakon uskršnjih šunki i kolača

Đuveč s junetinom: Meso i puno povrća na žlicu za oporavak nakon uskršnjih šunki i kolača

Nakon šunki, kruha, kolača i ostalih suhih jela, dobro dođe malo promjene s nečim ukusnim i zdravim na žlicu. Juneći đuveč će svima dobro doći nakon prošlih blagdana

Sastojci:

  • 500 gr junetine
  • 1 veći luk
  • 2 srednja krumpira
  • 1 patlidžan
  • 1 tikvica
  • 2 mrkve srednje veličine
  • 2 paprike
  • 2 rajčice
Slatka pita sa sirom koju lako mogu pripremiti čak i početnici
Slatka pita sa sirom koju lako mogu pripremiti čak i početnici
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica slatke crvene paprike
  • 6 dcl vruće vode
  • 4 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 jušna žlica bijelog brašna
  • 2 jušne žlice koncentrata rajčice
  • sol, papar, suhi peršin

Priprema:

Ogulite i nasjeckajte patlidžan ma kockice. Ostavite ga da odstoji u slanoj vodi. Nasjeckajte na kockice i papriku, mrkve, tikvicu i krumpir.

Rajčice potopite u kipuću vodu na 30 sekundi te im ogulite kožicu. I njih nasjeckajte na sitno. Očistite luk i narežite na veće komade. 

Junetinu narežite na srednje kockice i stavite u tavu u kojoj ste zagrijali maslinovo ulje te kratko popržite. Smanjite vatru i povremeno promiješajte. Dodajte malo vode i pustite 15-ak minuta da prokuha povremeno miješajući. 

Ideje kako iskoristiti ostatke hrane nakon Uskrsa: Kroketi od šunke, pohana jaja, tortice...
Ideje kako iskoristiti ostatke hrane nakon Uskrsa: Kroketi od šunke, pohana jaja, tortice...

Uzmite duboku posudu za pečenje i premažite dno s maslinovim uljem. Po dnu rasporedite luk i na njega dodajte meso. Potom dodajte i kockice krumpira, paprike i tikvicu.

U drugoj posudi zagrijte 6 dcl vode s koncentratom rajčice, solju i začinima.

Ocijedite i dobro istisnite patlidžane i dodajte na meso i krumpir u duboku posudu. Dodajte i na kockice narezane rajčice te protisnuti češnjak.

Stari recepti Zlatka Puntijara: 'I dan danas pripremam kopuna i finog jelena za uskrsni ručak'
Stari recepti Zlatka Puntijara: 'I dan danas pripremam kopuna i finog jelena za uskrsni ručak'

Pola zagrijane smjese s paradajzom prelijte u duboku posudu za pečenje, a pola ostavite za kasnije. 

Staviti stakleni poklopac ili aluminijsku foliju na posudu za pečenje i stavite u unaprijed ugrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva na 2 sata. 

Izvadite đuveč iz pećnice, u preostalu smjesu s koncentratom rajčice dodajte brašno, dobro promiješajte i dodajte u đuveč. Sve lagano promiješajte i vratite u pećnicu na još pola sata. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo