Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Evo kako izgleda 'paket utjehe' za izolaciju u Južnoj Koreji

Evo kako izgleda 'paket utjehe' za izolaciju u Južnoj Koreji
1

U paketima Vlade su oni u izolaciji našli i uputstva za odlaganje smeća kako potencijalno zaražene osobe ne bi širile virus, a upute su se odnosile samo na one bez simptoma COVID-19:

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Korona virus: Kako testirati 1 od simptoma - gubitak njuha

Unatoč naporima Svjetske zdravstvene organizacija da se i manje razvijene zemlje s krizom širenja koronavirusa kvalitetno nose, neke su države u tome 'svjetlosne godine' ispred drugih.

Južna Koreja trenutno ima preko 10 tisuća zaraženih korona virusom, no spadaju u zemlje s vrlo malim brojem umrlih - 177, što iznosi procjenu od tek 3 smrtna slučaja na milijun stanovnika. Osim dobre zdravstvene skrbi, njihova vlada poduzima i brojne druge mjere, a jednu od zanimljivijih prenio je portal Bored Panda.

Na Imguru je tako jedan korisnik podijelio fotografije 'paketa za njegu' koje je od vlade Južne Koreje dobio već drugog dana karantene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Paket ne sadržava samo higijenske potrepštine - kao što su maske za lice i sredstva za dezinfekciju ruku - već i svježe namirnice da ljudi u karanteni ne trebaju napuštaju svoje domove zbog kupovine osnovnih potrepština.

Korisnik TheMemeChurch je na Redditu napisao:

:Trenutno sam u Koreji i bio sam u kontaktu sa par potvrđeno oboljelih. Odmah me ured lokalne uprave obavijestio da sam 'ugrožen' i već su me sutradan testirali. Test je srećom bio negativan, no pak su mi savjetovali da 14 dana budem u samoizolaciji.

Danas sam dobio poziv od jednog državnog službenika da će dvaput dnevno provjeravati kako sam dok traje karantena, te da mi šalju i neke zalihe za koje sam mislio da su sredstva za pranje ruku i slično.

No prevario sam se - u paketu je bilo i to, ali i higijenski proizvodi, neke namirnice, te hrpa literature u kojima se navode primjeri kako sve država u praksi pomaže onima koji ne mogu raditi i kolike prihode osigurava za one bez plaće. Riječ je o oko 1500 USD (10.587 kn) mjesečno za peteročlanu obitelj, što poprilično pomaže kad ne radite - piše on i dodaje kako je zemlja ovu krizu sa koronavirusom 'riješila učinkovito i profesionalno. To mu, kaže, pruža nadu da se Koreja može s ovim virusom nositi bolje od nekih drugih zemalja.

U paketima su oni u izolaciji našli i uputstva za odlaganje smeća kako potencijalno zaražene osobe ne bi širile virus, a upute su se odnosile samo na one bez simptoma COVID-19:

Nakon što napunite priloženu vrećicu za smeće, čuvajte je i koristite antivirusni sprej za dezinfekciju vrećice (barem jednom dnevno). Napunite samo 75 posto vrećice - čvrsto je zavežite i posprejajte. Do vam traje karantena svaki se dan možete javiti na navedeni broj i netko će doći da umjesto vas baci smeće - piše u uputama iz Vlade. 

Ljudskost na djelu: Teta Ružica svoje kupce daruje buketima...
Ljudskost na djelu: Teta Ružica svoje kupce daruje buketima...

'Ako netko i sumnja u brigu Vlade...'

Uz sve navedeno paket korejske pomoći sadrži i pismo u kojem Vlada izražava 'poštovanje i sućut oboljelima od COVID-19'.  

Gatesovo jezivo predviđanje se ostvarilo: Upozorio je na virus!
Gatesovo jezivo predviđanje se ostvarilo: Upozorio je na virus!

Iz Ministarstva šaljemo šaljemo ovaj paket koji je napravljen u skladu sa propisima brige o okolišu, a tako su obrađene i sve priložene namirnice. Nadamo se da će vam ovo pomoći da imate dovoljno energije za svoje svakodnevne obveze  i da ćete se brzo moći vratiti u svakodnevicu. Vi to možete! Borba! Živjela Južna Koreja , preveo je korisnik s Reddita pismo Južnokorejske Vlade. 

POGLEDAJTE VIDEO Željko Bebek: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru