Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Evo kako saznati što zapravo želite i trebate u ljubavnoj vezi

Evo kako saznati što zapravo želite i trebate u ljubavnoj vezi
6

Najvažniji odnos je onaj koji imate sa samim sobom, no odnos s partnerom ne zaostaje mnogo. On vas može doslovno usrećiti, ili slomiti. Važno je biti s nekim tko donosi vrijednost vašem životu i suprotno

VIDEO

Ne možete uvijek dobiti ono što želite, ali možete dobro započeti identificiranjem onoga što vam je stvarno potrebno od veze.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Esej 00:57

Veze su možda najvrjednija imovina u životu. Odabir osobe s kojom se želite romantično vezati može biti najvažnija odluka koju ikada donesete.

Zaustavite svog partnera da se upusti u preljub s ovih 9 koraka
Zaustavite svog partnera da se upusti u preljub s ovih 9 koraka

Iako je najvažniji odnos koji ćete ikada imati onaj sa samim sobom, odnos s vašom 'drugom polovicom' ne zaostaje mnogo. Partner kojem se posvetite svakodnevno će utjecati na vašu motivaciju, vaše raspoloženje i vaš životni put - na bolje ili na gore - tako da stvarno morate znati koga i što želite i trebate.

Čini se da su mnogi ljudi vjeruju u ideju da će im veza - bilo koja - automatski donijeti sreću ili ispunjenje.

Zbog toga jednostavno progone onog koji im prvi pokaže interes zauzvrat. Naravno, ako su oku ugodni i sviđate im se, 'pa zašto ne'? Pa, razlog 'zašto ne' je taj što bi vas taj pojedinac doslovno mogao usrećiti, odnosno slomiti.

Važno je biti s nekim tko donosi vrijednost vašem životu, kao što biste i vi trebali unositi vrijednost u njihov.

No neki postaju previše ovisni o odnosima jer misle da ne mogu funkcionirati u životu bez druge osobe uz sebe. Nažalost, ovisnost i zaljubljenost lako se mogu zamijeniti s ljubavlju. Ako nekome ne vjerujete ili se osjećate sputanim više nego što vas ohrabruje, vrijeme je da budete iskreni prema sebi i učinite nešto po tom pitanju.

Upamtite da samo zato što vas netko želi, to ne znači da vas cijeni.

Kako shvatiti što stvarno želite u vezi?

1. Jasno definirajte svoje temeljne vrijednosti

Najvažnija stvar koju možete učiniti, u svim područjima svog života, je jasno razumijevanje vlastitog temeljnog sustava vrijednosti. Što vam je važno? Koje su to stvari o kojima se ne može pregovarati? Što biste radili?

Ovo su važna pitanja koja si morate postaviti kada ilustrirate sliku o tome kako biste željeli da vam život izgleda. Zatim, zapitajte se oko čega ste spremni na kompromis. Uzimanje vremena za stvarno razmišljanje i razmatranje ovih stvari važan je dio saznanja kakva će vam osoba dugoročno najbolje odgovarati.

2. Živite samački život točno onako kako želite

Govoreći o definiranju kako želite živjeti svoj život, kako trenutno živite? Kada ste samci, imperativ je preuzeti kontrolu nad svojim vremenom i ispuniti ga smislenim, uzbudljivim iskustvima. Ne dopustite drugima da vas koče u obavljanju stvari koje želite. Izlazak u svijet i upijanje istog sa strašću pomoći će vam definirati što je to u čemu uživate, a u čemu ne. Tada, i samo tada, moći ćete stvoriti sliku o tipu osobe s kojom biste željeli biti, ako uopće to želite.

Evo koliko traje prosječan seks: Jeste li sprinter ili maratonac?
Evo koliko traje prosječan seks: Jeste li sprinter ili maratonac?

3. Naučite istinski razumjeti i cijeniti vlastitu vrijednost

Nekoliko je stvari važnijih u životu od prihvaćanja vlastite vrijednosti i razumijevanja vrijednosti koju donosite svijetu i onima oko sebe. Radi se o prihvaćanju istine da je bolje ostati sam nego biti s nekim zbog koga se osjećate usamljeno. Ništa nije 'tužnije' od susreta s nevjerojatnim, iskrenim muškarcem ili ženom koji se ne osjećaju cijenjenima od strane svoje drage osobe. Ako ne shvaćate što je to što zaslužujete u svom životu, kako ćete onda ikada ukloniti ljude koji vam to ne mogu dati...

4. Promatrajte parove kojima se divite

Osobna iskustva su važna kada se radi o definiranju života koji želite živjeti, ali također je pametno iskoristiti primjere od drugih koji su već uspješni u bilo kojem smjeru u kojem biste i vi željeli postići uspjeh, uključujući i veze. Promatrajte parove kojima se divite. Prihvatite savjete. Učite iz njihovih teških vremena i inspirirajte se njihovim dobrim vremenima. Postavljajte im pitanja. Komunicirajte. Svatko je drugačiji, ali to također znači da vas svatko može naučiti nečemu novom. 

Happy teen couple embracing at street.

5. Usredotočite se na otvorenu, autentičnu komunikaciju

Kada otvoreno komunicirate i budete autentični s drugima, vrlo često ćete otkriti da će i oni učiniti isto s vama. Kroz ovaj proces, moći ćete istinski učiti o drugima i također se izraziti na načine na koje možda niste u prošlosti, dopuštajući i trenutke učenja o sebi. Ako previše brinete o tome što mislite da biste trebali raditi, mjesta na koja biste trebali ići ili stvari koje biste trebali nositi, tada nikada nećete privući one u svoj život koji vas vole i cijene takve kakvi jeste. Svijetu nedostaje autentičnosti i ljubavi, donosi YourTango.

Parovi koji više raspravljaju ostaju duže u vezi, evo zašto
Parovi koji više raspravljaju ostaju duže u vezi, evo zašto
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...