Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

Evo kako zaprositi djevojku: Od uvodnog govora, spuštanja na koljeno do 'velikog pitanja'

Evo kako zaprositi djevojku: Od uvodnog govora, spuštanja na koljeno do 'velikog pitanja'

Prosidbu možete započeti prisjećanjem kako ste se osjećali kad ste ste ju prvi put vidjeli ili shvatili da ste se zaljubili u nju. Prisjetite se posebnih zajedničkih trenutaka koje ćete zauvijek pamtiti

VIDEO

Kao prvo, ne pokušavajte zvučati kao netko drugi. Budite to vi, neka to budu vaše riječi i neka dolaze ravno iz srca. Naime, ukoliko je prosidba previše uvježbana ili se čini kao da riječi dolaze iz tuđih usta, možete u očima djevojke ispasti neiskreni ili previše uštogljeni.

POGLEDAJTE VIDEO Svećenik na misi priznao da je zaljubljen:

Pokretanje videa...

Svećenik na misi priznao da se zaljubio 01:14

Koliko god možda zamuckivali, voljenoj ženi će biti draže da je zaprosite na svoj način. To je zapravo vrlo simpatično i toplo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, sasvim je u redu ako vam suza klizne niz obraz, pustite emocije i ne sputavajte ih. Prosidba je vrlo emotivan trenutak u životu svakog čovjeka i poželjno je u tim trenucima pokazati i ranjivu stranu, žene to vole. Lako je moguće da će se i ona rasplakati, od sreće i naleta osjećaja.

Romantične scene u Sarajevu: Vatrogasac uz pomoć svojih kolega zaprosio djevojku
Romantične scene u Sarajevu: Vatrogasac uz pomoć svojih kolega zaprosio djevojku

Pričajte o svojim osjećajima od prvog zajedničkog trenutka

Prosidbu možete započeti prisjećanjem kako ste se osjećali kad ste ste ju prvi put vidjeli ili shvatili da ste se zaljubili u nju. Prisjetite se posebnih zajedničkih trenutaka koje ćete zauvijek pamtiti. 

Također, svakako spomenite što vam se najviše sviđa na njoj, i njezine kvalitete i fizički izgled, ono što vam je jako simpatično...

Recite joj da vam je promijenila život na bolje

Bilo da ste postali samouvjereniji, ljubazniji ili odgovorniji kako je vaša veza napredovala, recite joj to, bit će joj drago. Spomenite i detalj što vas to motivira da budete bolji kod nje te koliko ste sretni zbog toga, prenosi marthastewart.com

Svakako razgovarajte i o budućnosti

Recite joj tijekom prosidbe nešto o svojoj viziji braka i godina koje su pred vama, bilo da priželjkujete zajedničko potomstvo, avanture po svijetu ili produbljivanje vaše ljubavi.

Na kraju izgovorite to 'veliko pitanje'

Nakon svega što ste joj rekli, polako kleknite na jedno koljeno, izvadite prsten i postavite pitajte: 'Hoćeš li se udati za mene?'.

Ovako izgleda srce muškarca u trenutku kada prosi svoju curu
Ovako izgleda srce muškarca u trenutku kada prosi svoju curu

Zašto se prosidba odvija na jednom koljenu?

Prema Keithu Willardu, stručnjaku za vjenčanja i organizatoru vjenčanja, većina muškaraca klekne na lijevo koljeno jer su dešnjaci pa im je tako zgodnije držati i otvoriti kutiju s prstenom. 

- Spuštanje na lijevo koljeno omogućava proscu da zauzme pravilnu pozu i lako otvori kutijicu - pojasnio je i naglasio kako se prosidba može napraviti i na desnom koljenu.

- Samo zato što je spuštanje na lijevo koljeno nekako uobičajeno, to ne znači da je prosidba na desnom pogrešna. Vaša buduća zaručnica vjerojatno neće ni primijetiti koje koljeno dodiruje tlo kad joj postavite pitanje - rekao je i pojasnio zašto se prosidba odvija na jednom koljenu.

Iako povijesno podrijetlo ove romantične geste nije sasvim jasno, prema Willardu, ova tradicija moguće potječe iz srednjeg vijeka kada su se vitezovi na taj način klanjali plemkinjama. Klečanje na jednom koljenu je, također, bio dio protokola kod mnogih ceremonijalnih rituala pa tako i onih romantične prirode.

'Pale' prve zaruke na Pelješkom mostu: 'Osjetila sam da će me uskoro zaprositi. Iznenadio me'
'Pale' prve zaruke na Pelješkom mostu: 'Osjetila sam da će me uskoro zaprositi. Iznenadio me'

Srednjovjekovna umjetnička djela i književnost potkrepljuju tu teoriju jer prikazuju vitezove kako se na taj način klanjaju pred vladarima u znak časti i poštovanja ili kako na jednom koljenu kleče pred plemkinjom ne bi li joj tako iskazali spremnost na vječno služenje i divljenje.

- Spuštanjem na jedno koljeno muškarac pokazuje razinu poštovanja prema budućoj supruzi. Na taj joj način govori da je vrijedna časti, poštovanja i vječnog blaženstva. Zbilja romantično - dodao je Willard.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam