![Gusano, inoks, plastika, bakar... Hrvatski stručnjaci objasnili u čemu je najsigurnije kuhati](https://img.24sata.hr/OAMXS-o3bvq_Hp38ANvYUGQgdGU=/414x267/smart/media/images/2023-27/untitled-design-3.jpg)
Nakon gline, prvi metal u kojem se kuhala hrana bio je bakar, a danas na raspolaganju imamo niz različitih materijala koji omogućuju najbolju pripremu hrane u vrlo kratkom roku
Lifestyle
Komentari 0Nakon gline, prvi metal u kojem se kuhala hrana bio je bakar, a danas na raspolaganju imamo niz različitih materijala koji omogućuju najbolju pripremu hrane u vrlo kratkom roku
Ipak, nemaju svi materijali jednak učinak na zdravlje, a s pojedinim posudama za kuhanje valja biti oprezan i svjestan koju vrstu hrane u njima možete pripremati. Stoga je kod kupnje posuđa za pripremu hrane ključno znati od kojeg se materijala sastoji, ali i koja će mu biti namjena. Nije isto je riječ samo o posudi za posluživanje, ili pak o posudi koju ćete staviti na visoku temperaturu u pećnici.