Lifestyle

Komentari 0

Hrvatska rakija osvojila zlatnu i srebrnu medalju u San Franciscu

Hrvatska rakija osvojila zlatnu i srebrnu medalju u San Franciscu

Nakon samo osam mjeseci prisutnosti na tržištu, ove destilerija na policama ima već šest nagrada, dvostruko zlato u San Franciscu i jedno srebro, nagrada u Zagrebu te dvije nagrade u Frankfurtu

Žiri najprestižnijeg svjetskog natjecanja za žestoka pića San Francisco World Spirits Competition je nedavno dodijelio dvostruko zlato i srebro Wise Grus Lozovači Barique i Šljivovici. Ovo se natjecanje smatra najvažnijim u kategoriji žestokih pića, održava se već 23 godine, a kriteriji ocjenjivanja vrlo su visoki. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, radi se o malenoj daruvarskoj destileriji, čiji su proizvodi ubrzo nakon ulaska na tržište osvojili dvije zlatne medalje u Frankfurtu za Dunjevaču i Lozovaču, kao i priznanje za najbolju hrvatsku destileriju, koja se predstavila u Frankfurtu.

Nakon samo osam mjeseci prisutnosti na tržištu na policama destilerije već je ukupno šest nagrada, dvostruko zlato u San Franciscu i jedno srebro, nagrada u Zagrebu te dvije nagrade u Frankfurtu.  

Iako se radi o debitantskoj destileriji, ona je zapravo velikim koracima ušla u visoko društvo. Planova je mnogo, a još nisu niti svjesni važnosti ovih prestižnih nagrada, jer ekipa radi ono što voli.

Vjeruju da će njihov uspjeh potaknuti i ostale proizvođače rakije u Hrvatskoj da ulože sve napore kako bi se naše tržište žestokih pića aktiviralo i postalo prepoznatljivo u Europi, ali i u ostalim zemljama svijeta.