Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

'Hvala vam što ste našem sinu darovali srce i priliku za život'

Već su strahovali da nade nema i 'da će ga Bog uzeti sebi', kada su dobili spasonosnu vijest - nečija golema tuga za njih je postala najveća sreća. Titus će dobiti nečije srce i živjeti

VIDEO

Maleni Titus Sickles iz SAD-a rodio se lani u siječnju sa teškom srčanom manom koja je otežavala protok krvi kroz njegovo tijelo. Transplantacija srca bila je jedina nada. Liječnici su rekli da bez novog srca neće preživjeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Tri mjeseca kasnije srce se pojavilo i dječaka su operirali u Dječjoj bolnici u Seattleu. Nedavno je proslavio 1. rođendan, a njegovi roditelji Rena i Andy žele zahvaliti nepoznatoj obitelji što du darovali srce nekoga koga su voljeli i tako njihovom djetetu pružili šansu za život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Organizirali su fotografiranje dječaka i napisali dirljivo pismo za obitelj donora. Podijelili su to na društvenim mrežama u nadi da će ta obitelj to vidjeti i da će saznati u čijim grudima kuca srce onoga tko više nije s njima.

Pokušavali su doći do obitelji donora, ali bezuspješno. Pisali su im pisma bez identifikacijskih oznaka, zbog pravila o privatnosti, ali odgovor nikada nisu dobili. Rena se tada sjetila da bi mogli pokušati preko društvenih mreža.

Osim što toj obitelji želi zahvaliti, želja joj je i potaknuti ljude da budu donori i tako nekome daju priliku za život.

Objavili su fotografiju sina i poruku:

Ja sam Titus!

Rođen sam 8. siječnja 2018. sa vrlo bolesnim srcem. Dobio sam transplantacijom srce u Seattleu 7. travnja 2018. To mi je spasilo život. Razumijem da je bol prejaka da biste nam se javili, ali ja želim doprijeti do obitelji donora kako bi im zahvalio što su mi darovali život. Zbog vas sam zdrav i živ!

Da nešto s njihovim djetetom nije u redu saznali su kada je Rena bila u 18 tjednu trudnoće. Otišla je na ultrazvuk ne bi li saznali spol djeteta, no ono što su čuli ih je šokiralo.

Liječnik im je rekao da njihova nerođena beba ima hipoplastični sindrom lijeve strane srca, malformaciju kod koje lijeva strana srca ne radi ispravno još dok je dijete u maternici.

'Rodila sam dijete bez ruku i nogu, nisam željela na abortus'
'Rodila sam dijete bez ruku i nogu, nisam željela na abortus'

Tada je desna strana srca previše opterećena i srce je slabo.

Nakon rođenja, kod djece s tom dijagnozom javlja se otežano disanje, slabi otkucaji srca, plavkasta boja kože. Ponekad pacijenti cijeli život moraju uzimati lijekove za za snižavanje krvnog tlaka i jačanje srčanog mišića. Operacija na srcu je još jedna opcija da se protok krvi poboljša, prenosi Daily Mail.

No ponekad je stanje toliko ozbiljno, kao u slučaju malenog Titusa da je transplantacija jedini spas. 

On je uz osnovnu dijagnozu imao i rupu u srednjem srčanom zidu i dvostruku desnu klijetku. U tom slučaju se krv bogata kisikom i ona osiromašena miješaju i tako izlaze iz srca dalje u tijelo.

Titusova pluća su prije transplantacije primala tri i pol do četiri puta više krvi nego što su trebala. Prije nego se srce donora napokon pojavilo, dječak je bio u jako lošem stanju. Bio je siv, oči su mu poprimale žutu boju, organi u tijelu su počeli otkazivati. Njegova majka rekla je da je morala pogledati u monitor kako bi provjerila je li još živ.

Borac veličine dlana: 'Pet puta su rekli da će nam sin umrijeti'
Borac veličine dlana: 'Pet puta su rekli da će nam sin umrijeti'

Već su strahovali da nade nema i 'da će ga Bog uzeti sebi', kada su dobili spasonosnu vijest - nečija golema tuga za njih je postala najveća sreća. U samo sat vremena srce je izvađeno iz donora i došlo je do Titusa. Operacija je trajala četiri sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje