Lifestyle

Komentari 0

Ideja za večeru: Domaći zeleni rezanci s piletinom i povrćem

Ideja za večeru: Domaći zeleni rezanci s piletinom i povrćem

Ova tjestenina vrlo brzo je gotova, a ukusna je i fina. Super je za ručak kada nemate dovoljno vremena za pripremu, a sigurno će ju zavoljeti i vaša djeca

Domaći rezanci kuhaju se samo pet minuta, a ako u kuhinji imate ciklu, sipu, mrkve, batat ili špinat nemate izgovora zašto ne napraviti i tjesteninu u boji. Najcjenjeniji začin na svijetu, šafran, obojit će tjesteninu u žuto, a špinat ili pesto od bosiljka u zeleno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zeleni rezanci s piletinom

Sastojci: 

Priprema: Prosijte brašno i dodajte jaja i sol. Umijesite i dodajte pire skuhanog špinata. Premijesite tijesto pa omotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji najmanje pola sata. Još jednom kratko izmijesite tijesto i podijelite na nekoliko loptica. Razvaljajte i narežite na duguljaste rezance. 

Kuhajte pet do šest minuta. Za to vrijeme, prepržite začinjenu piletinu na ugrijanu ulju. Prepržite pinjole u tavi, pa maknite da se ohlade. Operite rukolu i stavite u multipraktik. Dodajte češnjak i izmiješajte. Zatim polako ulijte maslinovo ulje te sol i papar. Poslužite pesto uz tjesteninu s piletinom i rajčicama.

Najčitaniji članci