Pečena cikla ukusan je prilog, pogotovo ako dodate malo soli i grančice svježeg bilja nakon što je izvadite iz pećnice. Peče se oko sat vremena, odnosno dok ne omekša
Ideja za zdrav i ukusan prilog: Aromatična cikla iz pećnice
Cikla može biti odličan prilog iz pećnice, a uz ove savjete, koji uključuju čišćenje i pripremanje, proces je još lakši. Začiniti se može ružmarinom ili nekim drugim začinom te poslužiti kao prilog ili nadjev za salatu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Kako očistiti ciklu
Započnite sa čišćenjem - čak i ako ćete ih kasnije guliti, svakako ih dobro operite kako biste uklonili nečistoću ili mrlje. Zatim odrežite stabljiku i korijen pa narežite na komadiće. Ako ne volite kožu cikle i ona vam ima pregorak okus, ogulite je.
Cikla prlja ruke, daske za rezanje i odjeću pa se možete zaštititi rukavicama. Da ne bi obojila drugu hranu, pripremajte je odvojeno.
Kako ciklu pripremiti za pečenje
Nakon čišćenja i rezanja, prebacite je u posudu za pečenje. Dodajte maslinovo ulje i željene začine.
Kako peći ciklu u pećnici
Pokrijte posudu za pečenje folijom i pecite na 190 °C pola sata. Otkrijte je, promiješajte i nastavite peći još 20 do 30 minuta ili dok ne omekša. Ne postoji određeno vrijeme koliko dugo se treba peći. Gotove su kada postanu meke.
Kako poslužiti pečenu ciklu
Pečena cikla ukusan je prilog, pogotovo ako dodate malo soli i grančice svježeg bilja nakon što je izvadite iz pećnice. Komadiće pečene cikle možete dodati i u zdravu, povrtnu salatu, a možete ju i izmiksati za ukusan namaz.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...