Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ideje kako se možete zabaviti s mališanima na svježem zraku

Ideje kako se možete zabaviti s mališanima na svježem zraku
9

Boravak na zraku jača imunitet djeteta. Dijete će biti zdravije, a igra na svježem zraku potiče njegov cjelokupni razvoj. Hladnije vrijeme ne smije ograničavati dijete da šeta i boravi u prirodi

VIDEO

Boravak na otvorenom trebao bi biti dio svakodnevnih aktivnosti tijekom cijele godine, pa i u hladnijim danima jer ima pozitivan utjecaj na psihofizički razvoj djeteta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tetovaža VIDEO

Dječja igrališta, parkovi, šume i dvorište su idealna mjesta na koja možete odvesti djecu da se zabave i pritom provedu malo vremena na svježem zraku, koji je neophodan za njihov imunitet i zdrav razvoj.

Besplatni i jeftini pokloni koji će dječicu dugoročno jako usrećiti
Besplatni i jeftini pokloni koji će dječicu dugoročno jako usrećiti

Prilagodite odjeću i obuću djeteta prikladno vremenskim uvjetima i pustite mališane da upoznaju i kišne kapi kao i snježne pahuljice. Djeca koja borave na zraku su spretnija, bolje spavaju, koncentriranija su, imaju razvijen smisao za prirodu i okoliš te su društvenija.

Roditelji prilično dobro razumiju prednosti dječje igre na otvorenom. To je uglavnom najbolja stvar koju možete učiniti za tjelesnu i mentalnu dobrobit djece.

Lopta

Lopta je najdraža dječja igračka. Prvo što dijete upozna kad je malo. Sastavni je dio sporta i rekreacije. Igrajući se njome djeca razvijaju snagu, brzinu, spretnost kao i razne pokrete neophodne za zdrav razvoj. Loptom dijete upoznaje i svijet sporta, pa tako od najranije dobi može igrati odbojku, rukomet, nogomet i ostale igre koje će mu pomoći da pravilno raste. 

Skupljanje predmeta

Planine, parkovi i plaže kriju bogatstvo kamenja, lišća, plodova i zanimljivih predmeta iz prirode. Ponesite neku kutijicu ili torbicu i krenite s djetetom u istraživanje okoliša.

Skupljajte predmete iz prirode koje kasnije možete iskoristiti za izradu malih umjetničkih djela. Od kamenja izradite mozaike, a od biljaka, cvijeća i lišća izradite herbarij. Prilikom sakupljanja plodova dijete može puno naučiti o svijetu bilja. 

Neka izlazak bude zanimljiv

Umjesto samo šetnje, organizirajte zabavan piknik. Spremite prije izlaska van torbu s pićem i omiljenim djetetovim namirnicama, poput grickalica i sendviča i krenite u šumu, na plažu, neku livadu ili na šetnicu uz jezero - što god vam je blizu. Dijete će uživati na svježem zraku iščekujući maleni predah s njemu omiljenim zalogajčićima.

Igra skrivača

Ova je igra omiljena većini mališana. Potiče kreativnost, razmišljanje i snalaženje, kao i koncentraciju i planiranje jer je bitno tempirati vrijeme, kao i dobro se skriti, da vas osoba koja je žmirila ne primijeti i ne preduhitriti. Za ovu igru nije potrebno puno osoba, ni predmeta, ali je zabavnije kad se okupi više prijatelja.

Sedam razloga zašto je čitanje ili pričanje priča dobro za djecu
Sedam razloga zašto je čitanje ili pričanje priča dobro za djecu

Igra lovice

Igra lovice jedna je od nezaobilaznih igara i omiljenih dječjih igara, kako nekad, tako i sad. Rijetko da prođe dan, a da djeca ne odigraju barem jednu igru lovice, bilo u školskom dvorištu ili u kvartu. Ova igra potiče djecu na aktivnost, trčanje, tjelovježbu, a najbolja je kad se odvija na otvorenom u prirodi.

Uložite u dvorište

Dajte si malo truda i uredite svoje dvorište kako bi bilo privlačnije djeci. Koš, trampolin, kućica na drvetu - sve su to ideje kako dijete odvući od ekrana i elektronike te ga navesti da što više vremena provede na otvorenom jer ako se potrudite stvoriti vrijeme za igru u dvorištu dijete će samo tražiti da izađe van.

Bicikl

Bicikl je također zabava za sva godišnja doba. Nemojte djetetu oduzeti vožnju biciklom zimi, čekajući proljeće. I malena djeca su spremna sjesti na bicikl bez pedala i gurati se te tako razvijati svoje vještine i sposobnosti od najranijih dana. Na biciklu bez pedala se uče održavati ravnotežu i često se s njih brzo prebace na obični bicikl. Djeci neće biti hladno kad se kreću. 

Izlet u šumu

Šume su čarobna mjesta. U prirodi sve može biti igračka - kamenje neobičnih oblika, hrpa lišća i biljaka... Djeci u prirodi možete zadati i zadatke poput traženja raznih predmeta, češera, grančica ili kamenja. Nemojte zaboraviti spakirati nešto hrane i čaj za one hladnije dane. Stavite i djetetu ruksak na leđa. Neka sami na izlet nose svoje omiljene rekvizite, grickalice, sok i plišance. A također imaju gdje i pospremiti i blaga iz šume.

Šetnja po kvartu i lokalno igralište

Bilo kakav izlazak na svjež zrak je dobar izlazak. Iako zimi dan kratko traje, neka vas mrak ne sprječava da barem pola sata do sat vremena ne prošećete kvartom i skočite do lokalnog igrališta. U šetnju možete povesti i ljubimca, ako ga imate. Uzmite i neke igračke koje dijete može iskoristiti na igralištu.

Prednosti parkova

Parkovi su uvijek doličan izbor i bogat resurs u gradovima. Neka vam postane ritual odlazak u omiljeni gradski pars s djetetom, dok aktivnosti prilagođavate godišnjem dobu i klimi. Neka to bude nešto čemu se oboje veselite.

Djevojke više koriste društvene mreže i razne aplikacije, dok dječaci više igraju video igrice
Djevojke više koriste društvene mreže i razne aplikacije, dok dječaci više igraju video igrice

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'