Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ideje za kanape: Mali zalogaji idealni za obiteljska druženja

Ideje za kanape: Mali zalogaji idealni za obiteljska druženja

Ako očekujete goste, odlična ideja je da pripremite male zalogajčiće koje će svi obožavati. Sushi od tikvica i lososa, šampinjoni punjeni sirom i rolice s kobasicama samo su neki od primjera

1. Sushi od tikvica s lososom i sirom

Sastojci:

  • 100 g krem sira
  • 100 g svježeg sira
  • Pola limuna, sok i korica
  • 2 srednje tikvice
  • 60 g dimljenog lososa
  • 5 g svježeg vlasca, dužine pet cm

Priprema:

Pomiješajte krem sir, svježi sir i limunov sok i koricu. Začinite solju i paprom. Gulilicom ogulite tikvice na trakice. Natapkajte kuhinjskim papirnatim ručnikom kako biste uklonili višak vode. Komad tikvice i smjesu umotajte u rolicu od tri cm, učvrstite čačkalicom i stavite na tanjur za posluživanje. Ponovite s preostalim trakicama.

2. Rolice s kobasicama ili hrenovkama

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 24 mini kobasica ili hrenovki po izboru
  • Kečap ili senf

Priprema:

Prethodno zagrijte pećnicu na 220°C stupnjeva. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto. Izrežite na trake od 2,5 cm i dodajte kečap ili senf. Na svaku traku stavite kobasicu ili hrenovku i namotajte ju. Umutite jedno jaje i malo mlijeka. Nanesite četkom na tijesto i stavite na lim za pečenje.

Pecite otprilike 15 minuta, dok tijesto ne porumeni, a zatim poslužite s pečenim grahom, kukuruzom ili miješanom salatom.

Božić bez stresa: Počastite svoje najmilije nezaboravnom gozbom bez kaosa u kuhinji
Božić bez stresa: Počastite svoje najmilije nezaboravnom gozbom bez kaosa u kuhinji

3. Keksići s parmezanom i sjemenkama

Sastojci:

  • 100 g običnog brašna
  • 100 g neslanog maslaca
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat kajenskog papra
  • 100 g parmezana, sitno naribanog
  • 1 jaje, umućeno, za glazuru
  • 1 žlica sjemenki maka
  • 1 žlica sjemenki sezama
  • 2 lima za pečenje, obložena papirom za pečenje

Priprema:

Postavite pećnicu na 180°C stupnjeva. Brašno, maslac, sol i kajenski papar uspite u blender i dodajte većinu parmezana. Miksajte dok se sastojci ne povežu – ako vam se čini da je tijesto jako mekano, zamotajte ga u vrećicu za zamrzavanje i ohladite u hladnjaku dok ne bude dovoljno čvrsto za rukovanje.

Tijesto tanko razvaljajte, izrežite na pravokutnike veličine 3 x 7 cm i stavite na lim za pečenje. Ohladite 10 minuta prije pečenja.

Premažite glazurom od jaja i svaki keksić pospite sjemenkama. Pecite kekse 10-15 minuta, dok ne porumene. Po potrebi mijenjajte tepsije u pećnici.

Izvadite keksiće iz pećnice i ostavite ih da se ohlade na limu nekoliko minuta, a zatim ih prebacite na rešetke da se potpuno ohlade. Čuvajte ih do tjedan dana u hermetički zatvorenoj posudi.

Postoji jednostavan razlog zašto kod pripreme kolača treba razdvojiti mokre i suhe sastojke
Postoji jednostavan razlog zašto kod pripreme kolača treba razdvojiti mokre i suhe sastojke

4. Rolice sa šunkom i mozzarellom

Sastojci:

  • 2 x 90 g paketa šunke po izboru (treba vam ukupno 16 kriški)
  • Rukola pakiranje od 50 g
  • Mini mozzarella pakiranje od 150 g
  • 240 g cherry rajčice
  • 1 žlica glazure od balzamičnog octa

Priprema:

Položite šnitu šunke na dasku, dodajte nekoliko listića rukole, kuglicu mozzarelle i rajčicu, začinite i zarolajte. Ponovite sa svim kriškama šunke.

Stavite na tanjur preliven balzamičnom glazurom i poslužite odmah ili ohladite nekoliko sati.

5. Kapice s rajčicom i sirom

Sastojci:

  • Pakiranje krem ​​sira
  • 1/2 žličice punomasnog mlijeka
  • 1/2 žličice maslinovog ulja
  • 5 listova bosiljka
  • 16 cherry rajčica
  • 16 krekera 

Priprema:

Umutiti krem ​​sir, punomasno mlijeko, maslinovo ulje i bosiljak dok ne dobijete glatku smjesu. Dobro začinite crnim paprom. Odrežite vrhove rajčica tako da mogu stajati uspravno. Ostavite ih sa strane za ukrašavanje ili ih umiješajte u salatu za posluživanje sa strane.

Na sredinu svakog krekera rasporedite otprilike 1/2 žličice smjese krem ​​sira. Na vrh stavite rajčicu i završite s malom kuglicom krem ​​sira.

Zapečeni ili na bijelo, bakalar je obvezna blagdanska delicija
Zapečeni ili na bijelo, bakalar je obvezna blagdanska delicija

6. Šampinjoni punjeni sirom i češnjakom

Sastojci:

  • 4 veća šampinjona
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 1,5 žlice senfa
  • 200 g naribanog sira
  • 60 g krušnih mrvica
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • Šaka peršina, sitno nasjeckanog
  • Prstohvat soli

Priprema:

U zdjelu stavite češnjak, senf, sir, vrhnje, krušne mrvice i peršin i dobro promiješajte dok se sastojci potpuno ne sjedine. Dobro začinite. Gljive prelijte maslinovim uljem i pecite na 180°C oko 15 minuta ili dok ne omekšaju.

Izvadite iz pećnice i obilno napunite svaku gljivu smjesom, poškropite maslacem i dovršite pečenje dok smjesa ne porumeni. Poslužite s komadom nasjeckanog peršina i malo crnog papra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za ponedjeljak 8. prosinca: Raku se izlazi, a Lavu je dan idealan za romansu
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za ponedjeljak 8. prosinca: Raku se izlazi, a Lavu je dan idealan za romansu

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 08. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nakon tuširanja vas svrbi koža? Otkrivamo zašto se to događa
EVO ŠTO JE IRITIRA

Nakon tuširanja vas svrbi koža? Otkrivamo zašto se to događa

Što duže kožu izlažete vrućoj vodi, to će vam se više kože isušiti. A ako živite u području tvrde vode? Pa, to je odlična kombinacija faktora koja će uzorkovati svrbež