Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Influencerica za čišćenje otkrila kako srediti kuću u sat vremena

Influencerica za čišćenje otkrila kako srediti kuću u sat vremena

Danielle Dixon je među 10 najboljih svjetskih influencerica za savjete o čišćenju. Tvrdi kako cijelu kuću možete očistiti u svega 60 minuta ukoliko ste učinkoviti u tome što radite

VIDEO

Na svom HouseToHomeAtLast Instagram profilu Danielle Dixon ima više od 200.000 pratitelja. Danielle živi u Engleskoj sa suprugom Peterom (37), kćeri Evie (10) i sinom Isaacom (7), piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje kuće

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

- Odvojite 60 minuta za čišćenje. Namjestite sat. Nemojte o svemu razmišljati prije nego što počnete, a kad jedanput krenete, ne dopustite si nikakve smetnje ni distrakcije - kaže Danielle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije nego što počnete

Najbolje je čistiti tijekom jutra jer tad imate najviše energije i motivacije. Popijte čaj prije nego što započnete s čišćenjem kako ne biste bili u napasti prekinuti pospremanje da si napravite čaj. Udobna odjeća koju vam nije žao zaprljati također je ključna. Isključite telefon i napravite glazbenu listu omiljenih pjesama koje ćete slušati dok radite.

Čudotvorna soda bikarbona: Za četku, zagorene lonce, srebro
Čudotvorna soda bikarbona: Za četku, zagorene lonce, srebro

Započnite s čišćenjem u prizemlju jer ondje provodite najviše vremena i zato je vjerojatno ondje najveći nered. Pripremite praznu košaru za rublje kako biste mogli u nju bacati pronađeno rublje i nered, radije nego da stalno trčite prema kupaonici. Kako biste uspjeli napraviti posao, zabavite djecu i pustite im film ili ih ostavite da se igraju. Za svaku sobu namjestite sat i kad vrijeme iscuri, krenite dalje.

1. Kuhinja - 10 minuta

Kako bi vam čišćenje kuhinje oduzelo što manje vremena, pećnicu očistite dok spavate. Pripremite otopinu koja se sastoji od trećine šalice vode, trećine šalice octa i pola šalice sode bikarbone. Otopinom premažite unutrašnjost pećnice izbjegavajući grijaće elemente i ostavite preko noći. Sljedećeg dana to samo morate isprati s malo vode i tekućeg sapuna.

Je li muž dobro očistio? Ova je žena otkrila svoj domišljati test
Je li muž dobro očistio? Ova je žena otkrila svoj domišljati test

Zatim operite i uklonite sve prljave tanjure, šalice i tave. Prebrišite sve površine. Mješavina sode bikarbone i limuna odlična je za uklanjanje mrlja od vode na slavinama i nehrđajućim površinama. Ako nemate vremena za brisanje kuhinjskog poda, usišite prljavštinu usisavačem, a na taj način se riješite i sitnih mrvica. Stavite nastavak za zavjese te na taj način s njih uklonite prašinu.

2. Dnevni boravak - 10 minuta

Pokupite nered i ubacite sve u košaru za rublje, a prljave šalice ili tanjuriće odnesite u kuhinju. Protresite jastučiće na trosjedu i deke. Obrišite prašinu sa stolića i uklonite mrlje od šalica. Kućne ljubimce potjerajte u drugu sobu dok gumenim rukavicama uklanjate njihove dlake s namještaja.

Za uredniji dom u novoj godini - riješite se 20 nepotrebnih stvari
Za uredniji dom u novoj godini - riješite se 20 nepotrebnih stvari

Prije usisavanja po tepihu pospite sodu bikarbonu kako bi uklonila prljavštinu i neugodne mirise. Otvorite prozore i tek tada usišite. Ne zaboravite na lajsne i prostor iza trosjeda.

Uvijek usisavam tepih na kraju jer tako možete usisati i komadiće prljavštine koji će na njega dospjeti tijekom brisanja prašine.

3. Kupaonica - 15 minuta

I ovdje možete iskoristiti prednost koju ćete dobiti ako dan ranije očistite glavu tuša. Običnu vrećicu napunite bijelim vinskim octom i u to uronite glavu tuša te ostavite preko noći. Sljedećeg dana samo skinite vrećicu i prebrišite tuš koji će zablistati.

Pastom za zube i vlažnom krpom možete tijekom jutarnjeg pranja zuba obrisati umivaonik kako biste uklonili mrlje od vode i uštedjeli na vremenu. Tijekom čišćenja umivaonik,a kadu i tuš poprskajte sredstvom za čišćenje kupaonica i ostavite da djeluje dok radite druge zadatke. Za čišćenje zahoda uvijek nosite rukavice. Započnite s čišćenjem vanjske strane vodokotlića i završite rubom školjke tako da ne širite bakterije.

Očistite pećnicu preko noći: Dok vi spavate, sastojci sami 'rade'
Očistite pećnicu preko noći: Dok vi spavate, sastojci sami 'rade'

Prebacite se na tuš kabinu. Kako biste uklonili mrlje od kamenca pomiješajte pola vode s pola octa i poprskajte površinu, a potom isperite mokrom spužvom. Ponovite postupak i na kraju sve isperite toplom vodom. U međuvremenu je i sredstvo za čišćenje odradilo svoje, pa operite kadu i tuš. Brzo usišite pod te ga prebrišite krpom, a na kraju promijenite ručnike.

4. Dječja soba - 10 minuta

Sve će izgledati puno urednije čim pospremite igračke u kutije za odlaganje ili ormariće. Možete zamoliti i djecu da sudjeluju u pospremanju, a sve pretvorite u igru i natjecanje. Primjerice, dajte im 60 sekundi da pospreme knjige, namjeste krevet ili uklone prljave čarape.

Dogovorite se s djecom da se uvijek igraju na plahti i sve igračke ostavljaju samo ondje, pa će vam to poslije olakšati pospremanje jer nećete morati skupljati igračke po cijeloj kući nego ih zajedno sa plahtom pospremiti u odgovarajuće kutije. Ako imate malu djecu, brzo isperite plastične igračke u perilici posuđa. Djecu zamolite da uklone ostatke krede ili bojica sa zidova, a dok im pospremate krevete ne zaboravite zaviriti ispod njih.

Evo kako i što sve trebate očistiti u domu ako je netko od vaših ukućana bio bolestan
Evo kako i što sve trebate očistiti u domu ako je netko od vaših ukućana bio bolestan

5. Spavaća soba - 10 minuta

Za početak skupite svu odjeću koja leži uokolo i stavite je u košaru za rublje. Sobu ćete transformirati tako što ćete pospremiti krevet. Obavezno protresite jastuke i poplun kako biste im dali oblik i prozračili ih. Soba uvijek djeluje urednije kad je krevet složen. Volim ugurati posteljinu u bočne strane okvira kreveta. Za to su potrebne sekunde, ali velika je razlika u usporedbi sa poplunom koji pada preko stranica.

Ako trebate promijeniti posteljinu, uvijek čuvajte zajedno odgovarajuće setove jer to zauzima manje prostora za pohranu i  kad ih trebate ne morate tražiti po ormaru nego su na jednom mjestu, čime štedite i vrijeme. Otvorite prozore kako bi cirkulirao svježi zrak. Ako trebate oprati prozore ili ogledala, prebrišite ih mješavinom vode i tekućeg deterdženta za pranje posuđa. Prebrišite površine i ne zaboravite usisati pod.

6. Posljednjih pet minuta

Na kraju usišite stepenice, prebrišite ogradu i uklonite vidljive tragove prstiju s vrata i zidova. Na kraju iz košare izvucite sve što ste skupili i stavite na svoje mjesto. Posao ste završili i zaslužili ste još jednu šalicu čaja.

Ovih 12 stvari nikad ne trebate prati s deterdžentom za suđe
Ovih 12 stvari nikad ne trebate prati s deterdžentom za suđe
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru