Lifestyle

Komentari 4

Isabella je vodila humanitarni koncert u Rijeci: Bila je odlična

Isabella je vodila humanitarni koncert u Rijeci: Bila je odlična

Humanitarna akcija namijenjena je uređenju senzorne sobe za terapiju djece s Down sindromom koja će se urediti u prostorima Udruge za sindrom down Rijeka 21

Svestrana Riječanka Isabella Hujić uz Maria Battifiacu bila je suvoditeljica prvog humanitarnog koncerta ovogodišnje humanitarne akcije 'Sve za našu djecu' u srijedu u Hrvatskom kulturnom domu u Sušaku u Rijeci. 

- Kao i u svim do sada, Isabella se odlično snašla i u ovoj ulozi. Bilo joj je neizmjerno drago što može biti dio jedne ovakve akcije. Uvijek naglašavam da je kod djece sa sindromom Down jako je bitna inkluzija i sudjelovanje u svakodnevnom životu. Iz iskustva mogu reći da je to najbolji način da se takva djeca osjećaju dobro i integriraju u društvo, da napreduju, sudjeluju i dokazuju da mogu raditi sve što ih ispunjava - ističe Isabelina mama Sandra dodajući da kao društvo i zajednica moramo biti jedinstveni u omogućavanju djeci poput njene kćeri da budu ravnopravni članovi društva te zajedno raditi za dobrobit naše djece jer uvijek ima mjesta za napredak.

Isabella Hujić je sportašica, biljeterka, plesačica, voditeljica i model. Ona je ujedno i predstavnica Hrvatske na summitu osoba s poteškoćama u Rimu 2016. te Svjetskom danu osoba sa sindromom Down 2017., odnosno susretu s europarlamentarcima u Bruxellesu.

Iza simpatične i vedre Riječanke već je trideset medalja osvojenih u plivanju te zlato u natjecanju osoba s posebnim potrebama u hodanju na krpljama, osvojeno 2014. u Delnicama. Kad ne volontira kao biljeterka u riječkom HNK, ova mlada odvažna dama vrijeme provodi u prirodi, zimi na skijama, a ljeti plešući omiljenu zumbu ili svirajući sintesajzer. Svestrana mlada djevojka pretprošle godine okušala se i u modelingu na modnoj manifestaciji svečanih frizura i šminke, udruge 'Zdola neba kastafskega' u Kastvu.

Humanitarna akcija namijenjena je uređenju senzorne sobe za terapiju djece s Down sindromom koja će se urediti u prostorima Udruge za sindrom Down Rijeka 21 u što će se utrošiti i kompletan prihod od ulaznica za koncert koje su bile u prodaji po cijeni od 50 kuna.

Koncert je bio rasprodan. Nazočili su mu poznati Riječani, između ostalih i zamjenici gradonačelnika Nikola Ivaniš i Marko Filipović te zamjenica župana Marina Medarić.

Tijekom večeri s humanitarnim predznakom nastupili su: Duško Jeličić i Bonaca, Joso Butorac, Muška i ženska klapa Kastav, Mario Lipovšek Battifiaca, Karin Kuljanić, Dražen Turina Šajeta, Antonio Krištofić, Vesna Nežić Ružić, Mauro Staraj, te članovi Udruge za sindrom down Rijeka, koji su izveli neke od svojih najpoznatijih glazbenih hitova: 'Što to bješe ljubav', 'Bez duše lijepa', 'Stine', 'Lovor i ja', 'Neka svira roženica', 'Barbara', 'Koraki', 'Lampadine' i brojne druge. 

Valja napomenuti da dio akcije 'Sve za našu djecu' traje do kraja svibnja.

Humanitarni telefon je 0609009 (5 kn +PDV). Uz to i ove će se godine održati središnji humanitarni koncert i to 16. svibnja na Trgu Riječke rezolucije, uz direktan prijenos i call centar na Kanalu Ri. Pokrovitelji humanitarne akcije su Grad Rijeka i Primorsko goranska županija.
 

Najčitaniji članci