Lifestyle

Komentari 8

Isprobajte nešto novo: Pomfrit s malo češnjaka i parmezanom

S vremena na vrijeme treba unijeti promjenu u kuhinju, isprobati neko novo jelo, začin ili način pripreme. Donosimo vam recept za jedan od omiljenih priloga, pripremljen na novi način

Sastojci:

Priprema:

1. Narežite krumpire u obliku pomfrita.

2. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. 

3. U veliku zdjelu stavite narezane krumpire i dodajte maslinovo ulje. Pomiješajte i na to dodajte češnjak u prahu, timijan ili ružmarin te sol. Miješajte dok se začini na krumpirima ne ujednače.

4. Izvadite krumpire iz posude i ravnomjerno ih posložite na pladanj za pečenje koji ste ranije prekrili papirom za pečenje. 

5. Ostaka ulja i začina sačuvajte za kasnije.

6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite krumpire i okrenite ih.

7. Kad su pečeni vratite ih u posudu s maslinovim uljem i začinima te dodajte parmezan i peršin. 

8. Ponovo stavite krumpire na pladanj za pečenje i vratite u pećnicu na 10-ak minuta kako bi se parmezan rastopio. 

9. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Najčitaniji članci