Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Izgubila 38 kila u godinu dana, a odrekla se je samo slatkiša

Gojazna žena je otkrila kako je odlučila postići 'tijelo spremno za plažu' u samo 12 mjeseci - i kako je uspjela izgubiti kile nakon što je izbacila iz prehrane uobičajeno obiteljsko pakiranje čokolade

VIDEO

Prošle godine je Fiona Maguire (31) iz Axminstera u Velikoj Britaniji, odlučila je da mora izgubiti šlaufe oko struka kako bi ponovo imala samopuzdanja. 

Na samo 162 centimetra, Fiona je imala 101 kilogram, zbog čega više nije mogla ni vježbati. Imala je problema sa samopouzdanjem i odbijala je ići kupovati odjeću. 

U siječnju je krenula sa Cambridge Weight Planom i za samo godinu dana je uspjela izgubiti 38 kilograma. 

Fiona je rekla da je 'oduševljena' svojom novom veličinom 40 i da sada ima samo 63 kilograma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što je zamijenila dnevnu dozu čokolade veličine za 'cijelu obitelj' sa zdravijim planom prehrane, Fiona ponosno nosi bikini na plaži i dijelu svoju priču kako bi potaknula i druge da se zapute na putovanje gubljenja suvišnih kilograma.

- Morala sam vratiti poraditi na svojem raspoloženju, htjela sam biti sretna i osjećati se uugodno hodajući ulicom. Željala sam ponovo biti - ja! - izjavila je Fiona, po struci računovođa, koja puno vremena porovodi sjedeći. 

- Bila sam nezadovoljna svojom težinom dvije godine, ali konačno sam u siječnju prošle godine odlučila promijeniti način života. Bila sam gojazma i odlučio sam samu sebe natjerati da izgubim suvišne kilograme - prepričava Fiona. 

- Također sam se odlučila osjećati samouvjereno u bikiniju na plaži - dodaje.

- čak ni na svojem vjenčanju u Los Vegasu 2016. godine nisam bila zadovoljna svojim izgledom, tako da sam znalada nešto moram pod hitno promijeniti - rekla je Fiona. 

- Izbugila sam kontrolu nad svojom težinom i izgledom, a uz to sam dva puta dnevno jela obiteljska pakiranja čokolade. Moj muž Leo (32) i ja, često bismo uživali u dostavi za večeru, a ni McDonalds preko puta mojeg posla mi nije pomagao - ispričala je. 

- Sad sam tako sretna s rezultatima, osjećam se bolje nego ikad. Imam 63 kilograma, a imala sam 101 kilu. Nadam se da ću izgubiti još par kila i doći na 57 kilograma. To je moj krajnji cilj - rekla je za Daily Mail.

Prije nego što je Fiona pronašla Cambridge Weight Plan, teško je disala dok je hodala i morala se odreći nogometa. 

- Nosila sam veličinu hlaća broj 46, stalno sam bila umorna i za ništa nisam imala energije. Nisam razmišljala o tome što jedem ili o kalorijama koje sam konzumirala. Ali kako mijenjam svoju prehranu, moja koža je dobila novi sjaj, jedem zdravije i ponovo ću krenuti na nogomet, što me drži u formi - ispričala je Fiona.

- Svakome tko razmišlja o dijeti bih poručila da samo krene. U početku je teško prekinuti s lošim navikama, ali s vremenom je sve lakše - objasnila je.

Fiona je odlučna zadržati nove zdrave prehrambene navike do kraja života.

- Ljudi često gledaju moje slike prije gubljenja težine i kažu da izgledam potpuno drugačije, kažu da čak i stojim na drugačiji način. To je zato što sam sada drugačija, sigurna sam u sebe, sretna sam, zdrava sam i puna sam energije.

- Ja i stara Fiona smo udaljene miljama jedna od druge - ona stara je bila beskorisna i teško sam e u nju razočarala. Uvijek ću se sjećati komentara koji su mi dali kad sam onako debela pomagala prijateljici u pubu - 'Ne znojite se mnogo za debelu koku! '

- Sigurna sam da je to bilo u šali, ali te riječi ću uvijek imati na umu i više nikad ne želim biti 'debela koka'.

Već jedno jaje na dan povećava rizik od moždanog i infarkta?
Već jedno jaje na dan povećava rizik od moždanog i infarkta?

Fionine prehrambene navike prije dijete:

Doručak: ništa

Ručak: Sendvić od bijelog kruha, sa šunkom, sirom i čipsom

Večera: Dostava - Kineska hrana, McDonalds, riba i pomfrit

Mali obroci: 2 puta dnevno obiteljsko pakiranje čokolade

Ubrizgala si je voćni sok u žilu: 'Pravo je čudo da je preživjela'
Ubrizgala si je voćni sok u žilu: 'Pravo je čudo da je preživjela'

Fionine prehrambene navike nakon dijete:

Doručak: Prutić Cambridge Weight Plana

Ručak: Prutić Cambridge Weight Plana

Večera: Piletina i brokula / domaći chilli s mesom

Mali obroci: Voće ili neki drugi prutići po izboru Cambridge Weight Plana

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru