Lifestyle

Komentari 22

Izračunaj kad bi se trebao buditi - s obzirom na vrijeme počinka

Izračunaj kad bi se trebao buditi - s obzirom na vrijeme počinka

Najsvježije ćete se osjećati ako se probudite na kraju jednog od 90-minutnih ciklusa. Ako se želite probuditi u osam ujutro, brojite intervale od 90 minuta unatrag sve dok ne dođete do najbližeg željenog vremena

Liječnik Karan Raj, koji ima milijune pregleda na svojim videima u kojima dijeli stručne savjete,objavio je novi pod nazivom 'Pravilo od 90 minuta' kako bi pokazao kako izračunati savršeno vrijeme za odlazak u krevet.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Svake noći mozak se kreće kroz nekoliko ciklusa spavanja. Svaki  započinje laganim snom, zatim prelazite u duboki san, potom sanjate i vraćate se lagani san. Svaki od njih traje oko 90 minuta. Najsvježije se osjećate ako se probudite na kraju jednog od tih 90-minutnih ciklusa. To je zato što ste tako najbliže svom normalnom budnom stanju i da biste povećali šanse za to prvo shvatite u koliko sati se želite probuditi - kaže Raj.

Ako se planirate probuditi u osam sati ujutro, trebali biste brojati unatrag intervale od 90 minuta dok ne dođete do najbližeg željenog vremena kada želite ići spavati. Dakle, ako legnete u 23 sata, trebali biste se probuditi na kraju šestog ciklusa i osjećati se svježi za taj dan. 

- Metoda neće biti uspješna za sve zbog razlika u duljini ciklusa spavanja, ali možete pokušati - dodao je.

Video je pregledan više od milijun puta, a brojni su pohvalili metodu, piše Mirror.

 

 

 

Najčitaniji članci