Lifestyle

Komentari 0

Jednostavan trik s kojim možete spavati bolje i duže tijekom noći

Jednostavan trik s kojim možete spavati bolje i duže tijekom noći

Stručnjakinja za spavanje Olivia Arezzolo podijelila je svoju rutinu za bolje spavanje u 10 ključnih koraka, ali i jedan dodatak koji može učiniti čuda za više energije te vam dati čak sat više spavanja svake noći

Olivia Arezzolo iz Sydneya rekla je da joj njezin 'jednostavni trik' može lako pomoći da uživate u dodatnih 60 minuta zatvorenog oka, a to je dokazano u kliničkim ispitivanjima, piše Daily Mail.

- Nedavno istraživanje pokazalo je da dodatak omega 3 masnih kiselina bez ikakvih drugih promjena može produljiti san za sat vremena - rekla je Olivia u Instagram videu.

Nedostatak omega 3 masnih kiselina može pridonijeti manjku melatonina, hormona pospanosti, dok nadopunjavanje vašeg tijela njime može podržati razinu melatonina, smanjiti tjeskobu i zaspati.

POGLEDAJTE VIDEO: Poza u kojoj spavate otkriva puno o vezi

Ključan dodatak za san

Naglasila je da omega 3 masne kiseline možete pronaći u hrani poput masne ribe poput lososa ili sjemenki konoplje ako ste vegetarijanac ili vegan. Ostale ribe, uključujući skušu, tunu i sardine, također su bogate omega 3. Ima je u orašastim plodovima i sjemenkama te uljima na biljnoj bazi poput lanenog, sojinog i ulja repice.

- Omega 3 idealna je za anksioznost. Studije pokazuju smanjenje anksioznosti od 20 posto nakon suplementacije - dodala je Olivia.

Ako smatrate da ne unosite dovoljno omega 3 masnih kiselina svaki dan, mogli biste razmotriti uzimanje dodatka prehrani, savjetuje ona.

Što je Olivijina rutina prije spavanja u 10 koraka?

Olivia kaže kako sama uvijek prakticira duboko trbušno disanje i meditaciju te svake večeri uzima dodatak magnezija, koji je također poznat po tome što potiče pospanost i opuštanje.

- Znajte da se plava svjetlost, spektar svjetlosti koja potiskuje melatonin i doprinosi poteškoćama sa spavanjem, emitira iz stropnih svjetala vaše kupaonice, kao i iz spavaće sobe i vašeg telefona - rekla je Olivia.

Iz tog razloga, čak i ako naporno radite na izbjegavanju uređaja i smanjenju izloženosti plavom svjetlu, to će se poništiti čim uđete u kupaonicu da biste otišli na WC ili se istuširali. Radije pri odlasku na WC ne palite svjetlo, savjetuje.