Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Juha od češnjaka - bomba za uništavanje virusa i bakterija

Glavni sastojak češnjaka je allicin, spoj koji ima antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko djelovanje, smatraju stručnjaci

Foto: Dreamstime
0 komentara

Radi se o juhi od 52 češnja češnjaka koja pomaže u zaštiti od virusa i bakterija te u jačanju imuniteta. Ne zovu češnjak bez razloga prirodnim antibiotikom.

Recept za ovu super juhu:

  • 26 češnja češnjaka (neoljušteno)
  • 26 češnja češnjaka (oljušteno)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice organskog maslaca 
  • 1/2 žličice kajenskog papra u prahu
PRIRODNI ANTIBIOTIK Sve blagodati češnjaka: 'Šarac je naša najbolja domaća vrsta'
  • 1/2 šalice svježeg đumbira
  • 2 i 1/4 šalice narezanog luka
  • 1 i 1/2 žličice svježe nasjeckane majčine dušice
  • 1/2 šalice kokosovog mlijeka
  • 3 i 1/2 šalice organskog povrtnog temeljca
  • 4 kriške limuna
  • morska sol
  • papar

Foto: Dreamstime

Priprema:

Dok sve pripremate, upalite pećnicu da se zagrije na 170 stupnjeva. Potom posložite 26 neoljuštena češnja češnjaka u stakleni podložak za pečenje. Dodajte dvije žlice maslinovog ulja i posolite. Prekrijte to folijom pa pecite dok češnjak ne poprimi zlatno smeđu boju i bude mekan - oko 45 minuta. Nakon toga ga ostavite da se malo ohladi pa svaki stisnite vrhovima prstiju da svi izađu iz ljuske.

U loncu otopite maslac, na srednje jakoj temperaturi, pa dodajte luk, timijan, đumbir i kajenski papar te dinstajte oko šest minuta dok luk ne postane proziran.

shutterstock VRLO ZDRAVA NAMIRNICA Blagodati kukuruzne krupice: Jeste li kušali pohanu palentu?

U to ubacite pečeni češnjak i 26 češnja sirovog češnjaka. Dinstajte još oko tri minute. Potom dodajte povrtni temeljac, stavite poklopac i pirjajte dok češnjak ne bude mekan, oko 20 minuta.

Zatim sve izmiksajte u blenderu dok smjesa ne bude glatka pa istresite u lonac. Dodajte kokosovo mlijeko, još malo posolite i popaprite te kratko prokuhajte. Prije jela dodajte sok od limuna u tanjur (po tanjuru ide otprilike sok od četvrtine limuna), prenosi healthadore.com.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message