Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kad ste nervozni, bacite se na čišćenje ladica, ali ne bilo kojih

Kad ste nervozni, bacite se na čišćenje ladica, ali ne bilo kojih

Čišćenje i preslagivanje stvari u ormarima može djelovati kao antistres terapija, no birajte one ladice i police koje možete riješiti relativno lako kako vam taj posao ne bi postao - izvor stresa

VIDEO

Mnogima je čišćenje i organizacija ormara, ladica ili polica u domu prirodna reakcija na stres. Pospremanje nam doista može povratiti osjećaj kontrole u nekim takvim situacijama, dok jednostavne ponavljajuće radnje, poput slaganja odjeće, ili posuđa, mogu djelovati umirujuće.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako organizirati ormar da uvijek imate što odjenuti

Pokretanje videa...

Organizacija ormara 01:34

To, s druge strane, može biti i dobar način da zadržite kontrolu u svome domu, iako treba imati na umu da neki projekti organizacije u domu mogu stvoriti više stresa nego što smiruju. Naime, postoje neki zadaci koje je dobro obaviti dok ste pod stresom, ali i stvari koje je bolje ostaviti za neko mirnije vrijeme, kad imate više vremena i živaca.

Evo nekoliko savjeta:

Ladica za kuhinjski pribor

Kad ste pod stresom, započnite s organiziranjem malog područja, poput ladice ns priborom za jelo. To ne bi trebalo potrajati predugo, pa je to jednostavan način da na kraju posla osjetite zadovoljstvo zbog postignutog. 

S druge strane, kad ste pod stresom, izbjegavajte  organizirati bilo što previše nostalgično ili osobno. Zato bi polica sa posuđem koje nije dio uspomena i niste za njega emotivno vezani dobar izbor. Bit će vam lakše donositi odluke o tome što želite zadržati, a što nekome pokloniti ili baciti, pogotovo ako se neki predmeti dupliraju.  

Mama ormarić u sobi preuredila u kutak za čitanje za kćerkicu
Mama ormarić u sobi preuredila u kutak za čitanje za kćerkicu

Ormar za posteljinu

Jednostavne, ponavljajuće radnje poput presavijanja ručnika ili posteljine mogu biti umirujuće, jer zahtijevaju malo pažnje i koncentracije.  

Posložite ručnike i posteljinu tako da se preklapa u duginim bojama, ili na neki drugi način, tako da tvori lijepi vizualni efekt u ormaru. Potražite na Internetu ideje za slaganje plahti, pogotovo onih s gumicom, tako da vas pogled na ormar na kraju razveseli. 

Simple white lamp on wooden night stand table with two drawers n

Noćni ormarić

Dobro je pospremiti noćni ormarić iz dva razloga:

1. To je mala površina, pa bi je trebalo biti relativno lako riješiti.
2. Čišćenje prostora oko kreveta može vam pomoći da bolje spavate. 

Držite na ormariću samo knjigu koju čitate i čašu vode te možda malu vazu ili lampu. Najvažnije:Odmaknite mobilni telefon daleko od kreveta kako biste spriječili kasno uznemiravanje.  

Najbolji dizajnerski savjeti spasit će vaš hodnik od nereda
Najbolji dizajnerski savjeti spasit će vaš hodnik od nereda

I mobitel  može biti izvor stresa

Naši telefoni također mogu biti izvor stresa, pogotovo ako su nam glavni izvori vijesti ili ako trošimo previše vremena čitajući negativne komentare na društvenim mrežama. 

Zato potražite savjete za brisanje i organiziranje aplikacija . Ako imate iPhone, razmislite o postavljanju vremenskih ograničenja za aplikacije putem izbornika Postavke. 

Thinkstock

Očistite i ispraznite torbicu

Ovo je posao koji vam neće uzeti previše vremena, a može donijeti puno koristi. Izbacivanje  starih računa i rezervnih olovaka, ,čarapa, potrošene kreme za ruke, te sitnica koje ste pokupili usput oduzet će vam nekoliko minuta, no kad to obavite,bit će vam lakše pronaći ono što trebate u torbici, što jamči manje stresa. 

Uklonite mirise iz svog doma - od kauča do ormarića za cipele
Uklonite mirise iz svog doma - od kauča do ormarića za cipele

Preskočite ovo kad ste pod stresom:

Organiziranje bilo čega sentimentalnog: Općenito, stvari koje imaju  nostalgičnu ili sentimentalnu vrijednost puno je teže organizirati, za to je potrebno više vremena i emocionalnog rada. Ako se želite dobro isplakati, to je dobar izbor, u protivnom si ne otežavajte dan. 

Kompletan remont ormara: Kad se osjećate loše, nije idealno vrijeme za donošenje velikih odluka o vašoj garderobi. Možda će vas samo frustrirati, jer mislite da ništa ne izgleda dovoljno dobro, ili da vam dobro stoji.  Ako možete, ostavite ovaj zadatak za mirnije vrijeme, kad budete mogli donositi uravnotežene odluke o tome što ćete zadržati i baciti, donosi portal Real Simple. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku