Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako napraviti bočni plank s varijacijama podizanja nogu?

Kako napraviti bočni plank s varijacijama podizanja nogu?

Plank i sve njegove varijacije aktivirat će vaše tijelo od glave do pete. Ovu verziju planka možete dodati u svoju rutinu vježbanja kako bi je osvježili, a radi se o bočnom planku s podizanjem noge

Ova varijacija klasičnog bočnog planka izvrstan je potez za dodavanje joge i vježbe s vlastitom tjelesnom težinom u svoj trening. Evo kako napraviti ovu naprednu joga vježbu prema instruktorici joge Pilin Anice.

3 mjesta na tijelu koja će vam otkriti starite li možda prerano
3 mjesta na tijelu koja će vam otkriti starite li možda prerano

POGLEDAJTE VIDEO: Vježbe disanja protiv stresa i negativnih misli

Pokretanje videa ...

Kako napraviti varijaciju bočnog planka s podizanjem noge:

  1. Napravite plank ili visoki sklek, s nogama ispruženim ravno natrag, a ramena, laktovi i zapešća moraju biti u ravnoj liniji.
  2. Uvucite trbuh prema kralježnici. Osjetite točku na kojoj vam se bedra susreću s gluteusima, te održite noge aktivnima.
  3. Počnite prebacivati ​​težinu u desnu ruku. Otpustite lijevu ruku i podignite je dok naginjete tijelo, tako da su kukovi i ramena složeni jedno preko drugog, a ruke čine jednu ravnu liniju.
  4. U tom položaju stavite lijevu nogu na vrh desne. Nastavite gurati bokove prema gore, te izbjegavajte da vam donji bok 'tone'. Uključite struk. Zagledajte se preko vrhova prstiju lijeve ruke.
  5. Savijte lijevu nogu prema trupu i uhvatite lijevi nožni palac lijevim kažiprstom i srednjim prstom. Ispružite koljeno i lijevu nogu prema gore.
  6. Zadržite 30 sekundi i vratite se u plank. Ponovite istu stvar na suprotnoj strani.
Jednostavne vježbe koje će vas spasiti od neugodne nadutosti
Jednostavne vježbe koje će vas spasiti od neugodne nadutosti

Modifikacije:

  • Ako ustanovite da vam donji kuk kontinuirano tone, spustite donje koljeno pod kut od 90 stupnjeva i usredotočite se na zahvaćanje jezgre i ruku.
  • Ako ne možete u potpunosti ispružiti gornju nogu, držite gornju ruku na struku i radite na podizanju gornje noge tako da lebdi oko noge koje je na tlu.

Koje su prednosti?

Plank je izvrstan za rad s jezgrom, rukama, nogama, prsima i ramenima. Ova posebna varijacija također je izvrsna za jačanje struka  i bokova. Izvježbat ćete zglobove - uglavnom na bokovima i zapešćima.

Samo imajte na umu, da potpuno protezanje noge zahtijeva pristojnu dozu fleksibilnosti, pa ako još niste u takvoj formi, nastavite raditi na tome. Kukovi i tetive mišića začas će biti pokretniji, piše Mind Body Green.