Lifestyle

Komentari 6

Kako oprati tenisice u perilici rublja pravilno - korak po korak

Kako oprati tenisice u perilici rublja pravilno - korak po korak

Obvezno prije pranja s tenisica uklonite vezice, uloške i eventualne naslage blata, trave... Nakon pranja ih ne stavljajte u sušilicu ni preblizu izvora topline jer ih drži ljepilo koje bi se moglo oštetiti

Tenisice se uglavnom mogu prati u perilici rublja, ovisno o materijalu, iako je preporuka oprati ručno one izrađene od prave ili umjetne kože. U takvim slučajevima perite ih u hladnoj vodi uz dodatak mrvice sapuna za pranje ruku.

POGLEDAJTE VIDEO Kako pravilno prati rublje, tenisice...

Ukoliko ih perete u perilici, pazite da ih ne oštetite. Bilo bi dobro da ih ne perete same u bubnju jer će poskakivati na sve strane, već uz njih stavite i neku tkaninu, poput starih ručnika, koja će ublažiti udarce u bubanj. 

Također, možete ih staviti u mrežicu prije pranja, a deterdženta stavite duplo manje nego inače i neka to bude onaj predviđen za šareno rublje. Tekući deterdžent je bolji izbor od praškastog. Temperatura pranja neka ne prelazi 30 stupnjeva, a možete ih prati i hladnom vodom.

Ukoliko na njima postoje neke jače mrlje, najprije ih istrljajte starom četkicom za zube i sapunom.

Neovisno za koju vrstu pranja se odlučite, obvezno s tenisica uklonite vezice, uloške i eventualne naslage blata. Nakon pranja ih ne stavljajte u sušilicu ni preblizu izvora topline jer ih drži ljepilo koje bi se moglo oštetiti, prenosi The Sun.

Možete dobro ih očistiti octom i sodom

Nekada bijele tenisice opet će izgledati gotovo kao nove uz malo truda te pomoć octa i soda bikarbone. Ako su poprimile neugodan miris, i to će nestati.

Radi se o smjesi iz kućne radinosti za koju će vam trebati pola šalice octa i četvrtina šalice soda bikarbone. Uz to pripremite i plastičnu ili staklenu posudu kao i staru četkicu za zube.

Evo što napraviti:

Pomiješajte sodu i ocat u pripremljenoj posudi. Smjesu utrljajte na tenisice četkicom za zube, posebno na mjesta na kojima su najprljavije. Ako smrde, nanesite smjesu i iznutra. Ostavite ih tako premazane oko pola sata pa isperite mlazom vode. Potom ih dobro osušite.

Po potrebi ponovite postupak.

Najčitaniji članci