Kako organizirati prostor da vam uvijek bude sve uredno? | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kako organizirati prostor da vam uvijek bude sve uredno?

Kako organizirati prostor da vam uvijek bude sve uredno?

Jedno od najpraktičnijih pravila, kad je riječ o prostoru koji nije opterećen stvarima, je ono da kad nešto unesemo, istovremeno nešto iznesemo. Na taj način radit ćemo na balansu

VIDEO

Organizacija prostora može značajno doprinijeti osjećaju mira i produktivnosti. Evo nekoliko koraka i savjeta kako organizirati prostor tako da uvijek bude uredan.

Čišćenje prostora

Prvo, temeljito očistite svoj prostor. Ovo uključuje brisanje prašine, usisavanje i dezinfekciju površina. Čist prostor je osnova za daljnju organizaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Voli čistiti 00:58

Izbacite viškove

Izbacite sve što ne koristite ili ne trebate. Ako niste koristili neki predmet u posljednjih šest mjeseci, razmislite o tome da ga darujete ili bacite. Manje predmeta znači manje nereda, a i pospremanja.

Kategorizacija stvari

Organizirajte stvari po kategorijama. Na primjer, knjige idu na police, dokumenti u ladice ili mape, a odjeća u ormare. Koristite kutije, košare i kontejnere za pohranu manjih predmeta.

Prostor prema potrebama

Prilagodite prostor prema svojim potrebama. Ako puno radite za stolom, osigurajte da imate dovoljno radne površine i dobar sustav za organizaciju papira i uredskog materijala.

Dom očistite limunom te tako sačuvajte svoje zdravlje i okoliš
Dom očistite limunom te tako sačuvajte svoje zdravlje i okoliš

Nešto ubacite, nešto izbacite

Svaki put kad donesete novi predmet u svoj prostor, riješite se nekog starog. Ovo pravilo pomaže u sprječavanju nakupljanja viška stvari.

Označavanje za urednost

Koristite etikete kako biste označili kutije, ladice i mape. Na taj način ćete uvijek znati gdje se što nalazi i lakše ćete održavati red.

Viseće police

Iskoristite vertikalni prostor postavljanjem polica ili visećih ormarića. To vam može pomoći u oslobađanju površina i održavanju stvari urednima.

Višenamjenski namještaj

Namještaj koji ima više funkcija, poput kreveta s ladicama ili stolova s ugrađenim policama, može pomoći u maksimiziranju prostora i pohrane.

Rutina je bitna

Stvorite dnevne ili tjedne rutine za održavanje reda. Na primjer, svakodnevno pospremite radni stol na kraju radnog dana ili napravite brzu organizaciju ormara jednom tjedno.

Redovito ažuriranje

Pregledavajte svoje stvari redovito i ažurirajte organizaciju prema potrebama. Na primjer, sezonska zamjena odjeće u ormaru može pomoći u održavanju reda.

Ovo su najotpornije biljke za dom: Treba im jako malo brige
Ovo su najotpornije biljke za dom: Treba im jako malo brige

Minimalizam je spas

Razmislite o minimalizmu kao životnom stilu. Manje stvari znači manje nereda i jednostavnije održavanje. Ionako živimo u društvu opterećenom stvarima, stoga je dobro osloboditi se iz tih 'okova' barem kod kuće.

Organizacija prostora zahtijeva planiranje i disciplinu, ali vrijedno je truda. Uredan prostor može poboljšati produktivnost, smanjiti stres i stvoriti ugodnije okruženje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 23. srpnja: Vodenjak će primiti kritike, a Lav treba više uživati
PROVJERITE ŠTO VAS ČEKA

Dnevni horoskop za utorak 23. srpnja: Vodenjak će primiti kritike, a Lav treba više uživati

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. srpnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Najbolja smjesa za pohanje: Oduševit će vas okus mesa!
RAPSODIJA OKUSA

Najbolja smjesa za pohanje: Oduševit će vas okus mesa!

Ljubitelji pohane piletine, ovaj recept morate isprobati jer će vas oboriti s nogu. Ova smjesa za pohanje oduševljava okusom, a nije komplicirana za napraviti