Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kate Middleton priznala da je u početku bila naivna kao roditelj

Kate Middleton priznala da je u početku bila naivna kao roditelj

Kate Middleton se otvorila nakon svojih prvih nekoliko godina roditeljstva i otkrila u čemu je pogriješila te naglasila koliko je važno da se i učitelji posvete mentalnom zdravlju djece

VIDEO

Tijekom privatne rasprave na okruglom stolu na konferenciji o mentalnom zdravlju u obrazovanju, Kate se sastala s 11 stručnjaka kako bi razgovarala o potencijalnom utjecaju dosljednog treninga mentalnog zdravlja za učitelje, kao i izazovima s kojima se njegova provedba susreće.

POGLEDAJTE VIDEO: Mali princ George pokazao kako radi puding

Pokretanje videa...

01:25

- Kad sam tek počela biti majka, a naučila sam puno toga u kratkom vremenskom razdoblju radeći s organizacijama, bila sam vrlo naivna kao roditelj oko toga koliko su najranije godine života važne za dječju budućnost. Svi koji paze na djecu u ovo kritično vrijeme, učitelji, roditelji i svi koji se brinu o njima, trebaju znati koliko je važno da ih u tom razdoblju stavimo na ispravan put - izjavila je Kate, majka troje djece: princa Georgea (5), princeze Charlotte (3) i princa Louisa koji ima 10 mjeseci.

Make-up iza dioptrijskih okvira: Četiri pravila za lijepi izgled
Make-up iza dioptrijskih okvira: Četiri pravila za lijepi izgled
Royal Family attends Commonwealth Day Service

- Nisam znala kako pristupiti nekim problemima koje možda uzimamo zdravo za gotovo - tvrdi. Kate (37) je bila znatiželjna je li praćenje mentalnog zdravlja i dobrobiti djece dio trenutne obuke učitelja.

- Znam iz roditeljske perspektive da se o važnosti razvoja u djetinjstvu sigurno ne raspravlja, i znam da je to drugačiji izazov. Ali važnost izgradnje odnosa, empatije i otpornosti također se mogu podučavati i pratiti kod kuće - rekla je.

Hrskave polpete od tikvica i umak od jogurta - odličan spoj
Hrskave polpete od tikvica i umak od jogurta - odličan spoj

Nekoliko trenutaka prije nego što je trebala otići, princeza Kate rekla je svom osoblju da je pripremila 'improvizirani govor'. Kate je bilježila tijekom rasprava i okruglih stolova i rekla im: 'Nisam planirala održati govor, ali htjela sam reći nekoliko riječi'. Iznijela je kako je zbog njezinog rastućeg iskustva u tom području shvatila važnost rješavanja problema u ranim dječjim godinama.

Royals attends Christmas Day Church service

- Tijekom posljednjih 8 godina rada s dobrotvornim organizacijama, upoznala sam neke od naših vodećih stručnjaka za mentalno zdravlje, ovisnost, raspad obitelji i obrazovanje. Učili su me iznova i iznova da se osnovni uzrok tolikih današnjih društvenih problema može pratiti od najranijih godina čovjekova života, a često i tijekom generacija - rekla je.

Napokon se zna prava istina! Izmjerili više od 15.000 penisa da bi utvrdili prosječnu veličinu
Napokon se zna prava istina! Izmjerili više od 15.000 penisa da bi utvrdili prosječnu veličinu

Nastavila je u istom tonu i izjavila: 'Ono o čemu smo danas svi ovdje razgovarali uistinu otkriva vitalnu ulogu koju učitelji igraju u podršci mentalnom zdravlju naše najmlađe djece'.

Kate je naglasila da su znanstvena istraživanja dokazala da su prvih nekoliko godina djetetovog života izuzetno važne u njegovom razvoju i zahvalila svima na njihovom radu i zauzimanju za to pitanje.

 - Međutim, nitko od nas ne može sam napraviti razliku. Tako se odlično osjećam zbog zajedničkog rada i današnjeg boravka ovdje, što mi je potvrdilo koliko se već toga radi, pa hvala svima vama koji daju važnost mentalnom zdravlju i važnosti razvoja djeteta u cjelini. Radujem se što ću čuti kako će vaše rasprave dovesti do proaktivnih koraka i do sve jače posvećenosti mentalno zdravim školama, učiteljima i djeci - piše Real Simple.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa