Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
19 komentara

Koga će žena izabrati za dečka ovisi puno o odnosu s tatom

Kada djevojčice odrastu u žene i u svijet odlaze site, pune roditeljske ljubavi, tada biraju strpljivo, pažljivo i zdravije. Ne zalijepe se za prvog muškarca koji ih pogleda i kaže im lijepu riječ

Father and daughter
Foto: Halfpoint
19 komentara

Jesu li očevi prisutni u životu svojih kćeri, koliko su prisutni, kakav odnos imaju te jesu li uopće bili u blizini svojeg djeteta dok je odrastalo, sve to itekako utječe na izbor partnera tijekom života. Poznato je da žene koje su odrasle u lošim obiteljima i imale nezdrav odnos s ocem, poslije su sklone birati muškarce koji nisu za njih i s kojima su veze često toksične. 

PUT PREMA DEPRESIJI 9 znakova da ste usamljeni i trebate se zabrinuti radi njih

Nije velika tajna da roditelji imaju veliki utjecaj na kasniji život svoje djece, na to koliko će im djeca biti uspješna ili neuspješna, sigurna u sebe, nesigurna, željna pažnje i ljubavi koju nisu dobila kroz djetinjstvo itd. Na primjer, žene kojima je nedostajalo očinske ljubavi i nježnosti tijekom odrastanja, često znaju sve u životu podređivati pokušajima da pronađu muškarca koji će popuniti te praznine. Nažalost, nerijetko se događa da ih ta opsesija odvede na krivi put i u vezu s tipovima koji ih zapravo ne čine sretnima.

POGLEDAJTE VIDEO - SAVJETI ODGOJITELJA:


 
U svojoj knjizi 'Between Fathers & Daughters: Strengthening & Rebuilding Relationships' (Između očeva i kćeri: Jačanje i obnova odnosa), psihologinja Linda Nielsen naglašava koliko roditelji imaju utjecaja na kasnije životne poteze svoje djece. Konkretnije, ona objašnjava povezanost očeva i njihovih kćeri i kako se to kasnije odražava na njihovu karijeru, osobni ukus i akademska postignuća. Također, taj odnos iz djetinjstva itekako utječe na odabir partnera i romantične veze.

Ova psihologinja pojašnjava da prisutan otac pun ljubavi i nježnosti koji sa svojom kćeri ima siguran te stabilan odnos, utječe na to da ona kasnije u životu traži intimnog i vjernog partnera. Jedna od najčešćih karakteristika žena koje su odrastale uz simpatične, brižne i dobre roditelje je to da su odlučne u donošenju odluka, samopouzdanije i nemaju straha reći svoje mišljenje ili odbiti nekoga tko im se ne sviđa dovoljno, bilo u poslu ili ljubavnoj vezi.

Foto: Dreamstime

Djevojčice koje osjećaju očevu ljubav od najranijih dana kasnije, kada budu odrasle žene, traže stabilnu vezu u kojoj vlada mir. Također, Linda Nielsen kaže kako je izuzetno važna bliskost s kćerima tijekom njihove adolescentske dobi te da kvalitetni odnosi u tom periodu mogu utjecati na to da kćer kasnije radi manje pogrešaka kod izbora partnera. Djevojke postaju sigurnije u sebe u ljubavnim odnosima i neće dozvoliti da ih netko iskorištava. One nisu sklone tome da imaju više partnera, već upravo suprotno.

- S druge strane, odsutnost oca negativno utječe na karakter djevojčica. One koje su odrastale u slabim i nestabilnim odnosima s ocem, vjerojatnije će odabrati partnera s kojim će ulaziti u više sukoba. Nedostatak sigurnosti i samopouzdanja vodi ih u veze u kojima su inferiorne, jer se same tako doživljavaju - objašnjava ova psihologinja.

PRIJATELJICA ZA CIJELI ŽIVOT Top 5 razloga zašto trebate biti zahvalni na starijoj sestri

Usporedila je utjecaj zdrave očinske figure kao odlazak u trgovinu punog želuca - u tom slučaju djevojke neće posezati za svime i svačime samo zato što su gladne i ne razmišljaju kako treba. U ovoj priči mogu biti gladne očinske ljubavi tako da na kraju zapravo cijeli život pokušavaju zatomiti tu glad, ali neuspješno.

Idu iz jedne loše veze u drugu, a ta praznina u njima nikako da nestane. Eto koliko je kvalitetan odnos s roditeljima presudan za kasniju sreću. Ali, kada u svijet odlaze site i pune roditeljske ljubavi, tada biraju strpljivo, pažljivo i zdravije, a ne zalijepe se za prvog muškarca koji ih pogleda i kaže im lijepu riječ, prenosi Bright Side.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message