Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Koga će žena izabrati za dečka ovisi puno o odnosu s tatom

Koga će žena izabrati za dečka ovisi puno o odnosu s tatom
1

Kada djevojčice odrastu u žene i u svijet odlaze site, pune roditeljske ljubavi, tada biraju strpljivo, pažljivo i zdravije. Ne zalijepe se za prvog muškarca koji ih pogleda i kaže im lijepu riječ

VIDEO

Jesu li očevi prisutni u životu svojih kćeri, koliko su prisutni, kakav odnos imaju te jesu li uopće bili u blizini svojeg djeteta dok je odrastalo, sve to itekako utječe na izbor partnera tijekom života. Poznato je da žene koje su odrasle u lošim obiteljima i imale nezdrav odnos s ocem, poslije su sklone birati muškarce koji nisu za njih i s kojima su veze često toksične. 

9 znakova da ste usamljeni i trebate se zabrinuti radi njih
9 znakova da ste usamljeni i trebate se zabrinuti radi njih

Nije velika tajna da roditelji imaju veliki utjecaj na kasniji život svoje djece, na to koliko će im djeca biti uspješna ili neuspješna, sigurna u sebe, nesigurna, željna pažnje i ljubavi koju nisu dobila kroz djetinjstvo itd. Na primjer, žene kojima je nedostajalo očinske ljubavi i nježnosti tijekom odrastanja, često znaju sve u životu podređivati pokušajima da pronađu muškarca koji će popuniti te praznine. Nažalost, nerijetko se događa da ih ta opsesija odvede na krivi put i u vezu s tipovima koji ih zapravo ne čine sretnima.

POGLEDAJTE VIDEO - SAVJETI ODGOJITELJA:

Pokretanje videa...

Savjeti za odgoj djece 02:43


 
U svojoj knjizi 'Between Fathers & Daughters: Strengthening & Rebuilding Relationships' (Između očeva i kćeri: Jačanje i obnova odnosa), psihologinja Linda Nielsen naglašava koliko roditelji imaju utjecaja na kasnije životne poteze svoje djece. Konkretnije, ona objašnjava povezanost očeva i njihovih kćeri i kako se to kasnije odražava na njihovu karijeru, osobni ukus i akademska postignuća. Također, taj odnos iz djetinjstva itekako utječe na odabir partnera i romantične veze.

Ova psihologinja pojašnjava da prisutan otac pun ljubavi i nježnosti koji sa svojom kćeri ima siguran te stabilan odnos, utječe na to da ona kasnije u životu traži intimnog i vjernog partnera. Jedna od najčešćih karakteristika žena koje su odrastale uz simpatične, brižne i dobre roditelje je to da su odlučne u donošenju odluka, samopouzdanije i nemaju straha reći svoje mišljenje ili odbiti nekoga tko im se ne sviđa dovoljno, bilo u poslu ili ljubavnoj vezi.

Djevojčice koje osjećaju očevu ljubav od najranijih dana kasnije, kada budu odrasle žene, traže stabilnu vezu u kojoj vlada mir. Također, Linda Nielsen kaže kako je izuzetno važna bliskost s kćerima tijekom njihove adolescentske dobi te da kvalitetni odnosi u tom periodu mogu utjecati na to da kćer kasnije radi manje pogrešaka kod izbora partnera. Djevojke postaju sigurnije u sebe u ljubavnim odnosima i neće dozvoliti da ih netko iskorištava. One nisu sklone tome da imaju više partnera, već upravo suprotno.

- S druge strane, odsutnost oca negativno utječe na karakter djevojčica. One koje su odrastale u slabim i nestabilnim odnosima s ocem, vjerojatnije će odabrati partnera s kojim će ulaziti u više sukoba. Nedostatak sigurnosti i samopouzdanja vodi ih u veze u kojima su inferiorne, jer se same tako doživljavaju - objašnjava ova psihologinja.

Top 5 razloga zašto trebate biti zahvalni na starijoj sestri
Top 5 razloga zašto trebate biti zahvalni na starijoj sestri

Usporedila je utjecaj zdrave očinske figure kao odlazak u trgovinu punog želuca - u tom slučaju djevojke neće posezati za svime i svačime samo zato što su gladne i ne razmišljaju kako treba. U ovoj priči mogu biti gladne očinske ljubavi tako da na kraju zapravo cijeli život pokušavaju zatomiti tu glad, ali neuspješno.

Idu iz jedne loše veze u drugu, a ta praznina u njima nikako da nestane. Eto koliko je kvalitetan odnos s roditeljima presudan za kasniju sreću. Ali, kada u svijet odlaze site i pune roditeljske ljubavi, tada biraju strpljivo, pažljivo i zdravije, a ne zalijepe se za prvog muškarca koji ih pogleda i kaže im lijepu riječ, prenosi Bright Side.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa