Lifestyle

Komentari 4

Kolač od jagoda, pistacija i maslinovog ulja - fantastičan je

Kolač od jagoda, pistacija i maslinovog ulja - fantastičan je

Želite li kušati nešto novo, svakako napravite ovaj odličan desert prepun okusa, mirisa i fine teksture. Ukoliko nemate jagoda, u kolač možete staviti i borovnice, maline, kupine...

Sastojci:

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premažite kalup za tortu s malo maslinovog ulja. U blender stavite 200 g pistacija i usitnite poput mljevenih badema.

Potom umutite šećer i jaja mikserom tako da smjesa bude pahuljasta (oko pet minuta) pa dodajte maslinovo ulje, mljevene pistacije, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano umiješajte i jagode pa smjesu prebacite u kalup. Na vrh rasporedite ostatak pistacija (grubo nasjeckanog).

Pecite oko 50 minuta, ili dok se kolač ne digne i dobije lijepu rumenu boju. Čačkalicom provjerite je li pečen iznutra - kad čačkalica izađe iz kolača čista, možete ga izvaditi.

Gotov kolač ohladite pa pospite šećerom u prahu. Poslužite s grčkim jogurtom i komadićima jagoda, prenosi bbcgoodfood.com.

Najčitaniji članci