Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Koliko često treba mijenjati stvari kojima njegujemo kosu?

Koliko često treba mijenjati stvari kojima njegujemo kosu?

Donosimo vam mali vodič o roku trajanja boja za kosu, preparata za pranje, njegu i oblikovanje - prije i nakon otvaranja. Rok trajanja imaju i ekstenzije te četke za kosu

VIDEO

Većina boja za kosu ima rok trajanja oko tri godine, ali to vrijedi prije otvaranja. Kad boju jednom otvorite, vjerojatno ćete je upotrijebiti odjednom, no ako iz bilo kojeg razloga to ne učinite, njezin vijek trajanja varira. Ukoliko nije pomiješana, trajat će do šest tjedana dok je pomiješanu potrebno iskoristiti unutar jednog sata, pojasnila je Alice Dawkins, stručnjakinja za njegu kose i otkrila još neke stvari na koje treba pripaziti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prestala je bojati kosu 01:10

- Boja više nije za upotrebu počne li imati jak miris, boja joj postane čudna ili se tekućina krene odvajati. Korištenje boje za kosu kojoj je istekao rok trajanja ili je oksidirala može rezultirati tamnijom nijansom nakon farbanja nego što biste očekivali, zna se javiti zelenkasta nijansa ili, u najgorem slučaju, alergijska reakcija - dodala je i nabrojala još neke potrepštine za njegu kose koje imaju rok trajanja.

Četka za kosu

Četka za kosu se koristi svakodnevno pa imaju kraći rok trajanja. Trebalo bi ih promijeniti svakih šest mjeseci. Osim toga, treba ih povremeno očistiti jer znaju biti leglo bakterija. Prljave četke za kosu mogu izazvati iritaciju vlasišta, rekla je ova stručnjakinja.

Evo zašto 'padamo' na privlačan izgled kozmetičkih proizvoda
Evo zašto 'padamo' na privlačan izgled kozmetičkih proizvoda

Preporučila je uklanjanje dlaka nakon svake upotrebe i ribanje jednom tjedno pomoću sode bikarbone, vode i mekane četkice za zube. Nakon toga četku operite blagim šamponom i toplom vodom.

- Četke kojima je vijek trajanja pri kraju počet će izgledati istrošeno, vlakna će se odvojiti i na nekim mjestima će nedostajati, a istrošena vlakna mogu oštetiti kosu, pa čak i uzrokovati pucanje vlasi - objasnila je.

Ekstenzije 

Clip in ekstenzije mogu trajati do godinu dana ako se dobro njeguju, dok profesionalne opcije zahtijevaju redovito održavanje u salonu. Savjetujem da ne perete clip in ekstenzije jer, ako se to radi neispravno, možete uzrokovati više štete nego koristi, savjetuje Alice.

Hydro bob za proljeće: Moderna verzija ove legendarne frizure
Hydro bob za proljeće: Moderna verzija ove legendarne frizure

- Međutim, odlučite li ih ipak oprati, imajte na umu da se, za razliku od vaše prirodne kose, one ne moraju prati redovito već možda svakih 20- do 30 nošenja ili ako se na njima nakupe proizvodi za njegu kose. Moja preporuka je korištenje šampona bez sulfata i izbjegavanje prejakog ribanja - ispričala je.

- Ekstenzije temeljito isperite prije sušenja fenom. Sušite ih na blagoj ili čak na zraku. Prije sušenja ih položite na ravnu površinu i nježno uklonite višak vlage ručnikom od mikrovlakana - dodala je.

Šampon i regenerator

Alice kaže neotvoreni proizvodi mogu trajati do tri godine ako se pravilno skladište, ali ih valja upotrijebiti unutar 16 mjeseci od otvaranja.

- Većina šampona sadrži konzervanse koji ih štite od bakterijske kontaminacije pa tako dulje traju, ali čak i kod najpažljivije čuvanih proizvoda konzervansi će s vremenom nestati - pojasnila je.

Znakovi upozorenja da je proizvodu istekao rok trajanja uključuju promjenu boje, grudičastu konzistenciju, gubitak mirisa i sposobnosti da dobro očiste ili regeneriraju kosu.

Lak za kosu i šampon za suho pranje

Ovi proizvodi su, također, dobri tri godine prije otvaranja i 16 mjeseci nakon što su jednom otvoreni. Kako biste izvukli maksimum iz ovih proizvoda, čuvajte ih na sobnoj temperaturi i osigurajte da su čvrsto zatvoreni kada se ne koriste, a kako biste izbjegli ulazak bakterija i razgradnju kemikalija, kaže Alice.

- Ukoliko im je istekao rok trajanja, primijetit ćete promjene u učinkovitosti, dodala je, a prenosi The Sun.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet
ŠTO VI MISLITE?

Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet

Umjesto lijepih uređenih varijanti sa sjajnim česticama ili nekom od proljetnih, pastelnih boja, ova se dama odlučila za mnogo 'opasniji' izgled noktiju
Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje