Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kroničan nedostatak vremena okidač je za napetost i svađe

Kroničan nedostatak vremena okidač je za napetost i svađe
1

Kad ujutro odlazite od kuće, pobrinite se da vam je u glavi raspored svih dnevnih obveza, od sastanaka pa do večernjeg izlaska, a u to uračunajte i poteškoće na koje možda naiđete

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Misica ima IQ 146: Skinula je krunu i vraća se poslu liječnice

U pravilu uvijek iste navike usporavaju i kradu dragocjene trenutke. Stoga, što god radite, razmislite što vas usporava. Kroničan nedostatak vremena okidač je za stres, napetost, svađe i izgaranje na poslu, ali i kod kuće.

POGLEDAJTE VIDEO Ove namirnice ublažavaju stres i opuštaju:

Pokretanje videa...

01:33

Ako ste uvijek u potrazi za olovkom koja nestane kad nešto morate zapisati, zakvačite po jednu na svaki rokovnik i džepni notes te pretinac u torbi. 

Sitnice držite u prozirnim kutijicama i lakše ćete pronaći onu koja vam treba. Upotrebljavajte slušalicu bluetooth. To će vam omogućiti da se krećete dok razgovarate mobitelom. Ruke će vam biti slobodne pa možete obavljati još neki posao. Kad vas pritisnu rokovi, ne dajte da vas u poslu prekidaju pozivi i e-mailovi, nego odredite kad ćete na njih odgovoriti.

Super trik kako pohati meso, a da masnoće bude puno manje
Super trik kako pohati meso, a da masnoće bude puno manje

U razgovoru s kolegama budite jasni i temeljito objasnite svoje vizije. To će vam uštedjeti minute i živce koje trošite na dodatna objašnjavanja. 

Nekoliko odličnih savjeta:

  • Napravite zalihu poštanskih maraka, kuverti i adresiranih etiketa. Tako ćete uštedjeti vrijeme koje inače trošite na slanje pošte.
  • Važne telefonske brojeve tvrtki u imeniku istaknite markerom. Tako ćete ih brže pronaći kada vam drugi put zatrebaju.
  • Posjetnice uložite u rokovnik s prozirnim plastičnim džepićima. Tako će poslovni kontakti biti pregledniji i brže ćete pronaći onu koju tražite.
  • Kad ujutro odlazite od kuće, pobrinite se da vam je u glavi raspored svih dnevnih obveza, od sastanaka pa do večernjeg izlaska.
  • Razrađujete li poslovni plan, uzmite u obzir moguće teškoće i tehničke probleme te predvidite vrijeme za njih i traženje rješenja.
  • Opskrbite se škarama i spajalicama te ih rasporedite na više mjesta. Tako će vam uvijek biti pri ruci kad budete trebali otvoriti paket ili nešto spremiti.
Omekšivač za rublje može se koristiti na još 7 načina u kući
Omekšivač za rublje može se koristiti na još 7 načina u kući
  • Kad radite na projektu, rastavite ga na segmente koji ne traju dulje od 30 minuta. To će vam omogućiti da rješavate aktualna pitanja te se bez velika gubitka vremena vratite poslu.
  • Avionske karte i ulaznice kupujte online umjesto da trošite vrijeme na stajanje u redu. Iskoristite prednosti internetskog bankarstva, koje štedi vrijeme.
  • Stručnu literaturu naručite na internetu. To će vam uštedjeti dragocjene sate koje potrošite na obilaženje knjižara i knjižnica.Kako biste brže obavili posao, uključite u rad kolege i suradnike. Podijelite zadatke prema ključu iskustva na sličnim projektima.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj čanak: 9 biljnih alternativa za kofein koji će prirodno podići energiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku