Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kuha za beskućnike, statirala je u filmovima i 'igra na balote'

Kuha za beskućnike, statirala je u filmovima i 'igra na balote'

Jedna od najnovijih rekreacija mi je trčanje. Premišljala sam se hoću li se javiti na Glow Run Split, a kad sam na radiju čula da se trči za Hrvatsku, odlučila sam u trenutku, kaže Jagoda

VIDEO

Svako malo nečim novim, spontanim, bez puno planiranja, ali s puno veselja i strasti, Solinjanka Jagoda Nikolić (67) pretvara svoje umirovljeničke dane u male avanture i crtice koje život znače.

Nedavno je istrčala pet kilometara utrke Lidl Glow Run Split - jednu iz serije za promociju sporta i zdravog načina života. Otkad je u mirovini, statira u filmovima i serijama, a nedavno je kuhala u showu  'Večera za 5'.

Bavi se fotografijom jer joj je to najveća strast uz kulinarstvo, a stigne baciti i koju partiju balota. Često se je može sresti na radionicama za ljubitelje kuhanja Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, gdje od profesionalnih kuhara dolazi naučiti se novim receptima i trikovima. Znala se i natjecati u kategoriji amatera, a kulinarskim umijećem i razveseliti beskućnike u splitskoj udruzi MoST.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od najranijih dana

- Strast prema kuhanju je oduvijek u mojoj obitelji i zavoljela sam ga od najranijih dana, još kad bi moja baka Milica kuću preplavila mirisima ‘manistre na pome’ i domaćeg kruha. Majka Ivka danas ima 91 godinu, a još je u kuhinji. Kod nje nema puno začina, ali ima puno ljubavi. I moj otac Mirko volio je kuhati, a posebice spremati zeca, jer je bio strastveni lovac.

Upala slijepog crijeva može vas ubiti: Mučnine su upozorenje
Upala slijepog crijeva može vas ubiti: Mučnine su upozorenje

Od oca sam naslijedila i ljubav prema balotama. Suprug Zoran je pomorac u mirovini, a i on lijepo kuha. Meni je osobno prvi veliki kuharski izazov bio kad sam za 30-ak splitskih beskućnika spremila krilca na lovački način, trebalo je prvi put kuhati za toliko ljudi - rekla nam je Jagoda, super aktivna baka dvogodišnjeg unuka Tea.

U mirovini je od 2013. godine, a kako ne bi izgubila spone s događanjima i svijetom, nabavila si je laptop i počela se obučavati.

Bez priprema na maraton 

Uskoro je zaplovila društvenim mrežama, što ju je dovelo do grupa za kuhanje u koje se aktivno uključila, ali i da bude na izvoru drugih stvari kojima obogaćuje svoje vrijeme.

Uvozimo radnike, a 600 tisuća Hrvata ne radi i ne traži posao
Uvozimo radnike, a 600 tisuća Hrvata ne radi i ne traži posao

- Jedna od najnovijih rekreacija mi je trčanje. Premišljala sam se hoću li se javiti na Glow Run Split, a kad sam na radiju čula da se trči za Hrvatsku, odlučila sam u trenu. Niti sam se pripremala niti sam trenirala, a nisam ni došla prva, ali sam ponosno stigla do cilja i dobila medalju. Sama se sebi čudim kako sam uspjela. Istina, kad bih se umorila, malo bih i prohodala. Inače, jako volim fotografirati prirodu. Od kćeri sam dobila digitalni aparat, a neke su mi fotke bile objavljene na natječajima za amatere te bih dobila tu i tamu kakvu nagradu. No fali mi ‘pixela’ i nadam se da ću jednom nabaviti profesionalni fotoaparat - dodala je Nikolić.

Nakon odlaska u mirovinu počela je sa statiranjem u raznim TV serijama, filmovima i reklamama domaće i strane produkcije. Između ostalog, igrala je časnu sestru u nizozemskoj seriji 'Heirs of the Night', kao i majku glavnog glumca u filmu Danila Šerbedžije 'Tereza 33'. U filmu 'General' o Anti Gotovini postala je 'izbjeglica'.

Superbaka (103) pomiče sve granice i ruši rekorde u trčanju
Superbaka (103) pomiče sve granice i ruši rekorde u trčanju

U mirovinu je otišla nakon 40 godina rada na Prekršajnom sudu u Splitu. Radila je kao zapisničarka.

- Jedva sam dočekala odlazak u penziju. Sad sam presretna, kao nikad tijekom radnog vijeka. Ništa me ne može uzrujati, a trudim se ne planirati ništa, da sve dođe spontano. I moja je preporuka za druge penzionere da se ne daju i ne prepuste letargiji - kaže Jagoda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise