Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Ljubičasti smokey eyes ili plavi tonovi istaknut će smeđe oči

Ljubičasti smokey eyes ili plavi tonovi istaknut će smeđe oči
14

Zelene nijanse sjenila sa zlatnim podtonovima najbolje pristaju tamnijoj puti, želite li povećati oči koristite bakrene nijanse, a plave tonove nanosite samo na kapak

VIDEO

Smeđim očima jednako dobro pristaju zagasite smeđe i zlatne nijanse kao i ljubičaste, plave i zelene. Tamnije nijanse vizualno će smanjiti oči, dok će ih svjetlije povećati. Bitna je i boja šarenice oka, pa se tako smeđe oči s primjesama zelene jako dobro slažu sa zelenim tonovima, a tamno-smeđima najbolje pristaju ljubičaste nijanse. 

Oprezno s plavim nijansama 

Smeđa boja očiju nastaje kao mješavina primarnih boja, a želite li da vaše oči dođu do izražaja, istaknite ih plavim nijansama sjenila. Sjenilo nanesite samo na gornji kapak jer biste u suprotnom mogli izgledati prenapadno, istaknula je američka vizažistica Emily Kate Warren. Smeđim očima najbolje stoje plave nijanse poput one boje mora, a možete ih dodatno istaknuti svjetlucavim sjenilom u istoj nijansi. 

Ljubičasto i smeđe se vole

Svijetlo-smeđe oči bit će istaknutije uz ljubičastu maskaru. Osim što će ih istaknuti, bjeloočnica će izgledati još bjelije, dodala je. Osim maskare, smeđim očima savršeno pristaju i ljubičasta sjenila koja ističu njihovu prirodnu ljepotu. Najbolje im stoje topli podtonovi poput boje šljive, a hladne s primjesama plave bi trebali izbjegavati. U dnevnoj varijanti najprije nanesite svijetloljubičasto sjenilo, a potom tamnoružičasto koje će ublažiti eklektičnost prijašnje boje. Za večernji i dramatičniji look možete isprobati popularni smokey eyes sa zagasitim tonovima ružičaste. 

Zelene nijanse najbolje pristaju tamnijoj puti

Zelene nijanse sjenila, od nježnih do maslinastozelenih tonova najbolje pristaju smeđim očima. Svjetlije nijanse idealne su za svakodnevni makeup, a tamnijima možete stvoriti dramatičniji look osobito ako ih naglasite smeđim eyelinerom. Osim toga, zelena sjenila s primjesom zlatnih tonova savršeno stoje tamnijoj puti. 

Za veće oči izaberite bakrene nijanse i bijeli eyeliner

Ako želite da vaše oči izgledaju veće, nanesite sjenilo u bakrenim ili zlatnim tonovima na vanjske rubove kapaka. Za noćni look poigrajte se sa svjetlucavim nijansama, dok su mat verzije bolje za dnevna izdanja. 

Vizualno ćete povećati oči ako na gornji kapak nanesite metalik sjenilo, a donji istaknite bijelim eyelinerom. Osim toga, bijeli eyeliner briše umor s vaših očiju.  

Pravila nanošenja eyelinera

Eyeliner na smeđim očima djeluje prirodno, pa ga žene sa smeđim očima mogu nositi bez opterećivanja i za dnevne i za noćne prigode, jer im odlično stoje. Svjetlijoj nijansi kose bolje pristaje smeđi eyeliner, a tamnijoj crni.   

Seksi večernja varijanta

Gornji kapak naglasite debljom linijom eyelinera, a potom nanesite smeđe sjenilo. Vanjske kutove istaknite tamno-smeđim ili crnim sjenilom. Na donji kapak nanesite olovku i lagano razmrljajte te nakon toga osjenčajte sjenilom. Prilikom nanošenja olovke ocrtajte liniju do pola krenuvši od vanjskog ruba donjeg kapka, a potom krenite od unutrašnjeg kuta oka prema sredini kapka kako biste spojili crtu i dobili pravilnu liniju. Na kraju oči dodatno istaknite crnom maskarom. 

Ako vam se više sviđaju veselije nijanse, na sličan način oči možete istaknuti i popularnom sivom, zelenom ili ljubičastom nijansom koje smeđim očima osobito dobro stoje. No najbitnije je da se držite osnovnog pravila, svjetlije nijanse nanose se na unutrašnji dio kapka, a tamnije na vanjski.   

Metalik sjenilo - odličan izbor za dnevni i večernji look

Smeđooke žene imaju tu sreću da im pristaju gotovo sve metalik nijanse, osobito zlatne, bakrene, srebrne, sive, ljubičaste i zelene. No osim boje očiju, prilikom odabira treba uzeti u obzir i boju tena, pa tako toplijim tonovima kože više odgovaraju zlatne nijanse, a hladnijima srebrne. 

Metalik sjenila možete nositi i po danu, ali i kao dio večernjeg looka. Ako ga birate za dnevnu varijantu nemojte ga kombinirati s eyelinerom zato što će izgledati prenapadno, dok se za večernji look preporučuje. Oči će posebno doći do izražaja ako ih dodatno naglasite eyelinerom sa svjetlucavim česticama. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije