Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ljubimci ne razumiju zašto nas muči stres dok radimo od doma

Ljubimci ne razumiju zašto nas muči stres dok radimo od doma
1

Za pse je stresno gledati kako njihovi čuvari osjećaju toliko stresa i tjeskobe. Postoje dokazi da su psi usklađeni s našim emocijama, tako da će brzo shvatiti da smo pod pritiskom i uplašeni

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Moraju ostati kod kuće: Danci su razgrabili seksualne igračke

Mačke i psi sretni su, ali zbunjeni jer svoje ljude vide doma usred radnog dana, kažu stručnjaci. Laurie Santos iz Centra za proučavanje pasa Sveučilišta Yale kaže da se kućni ljubimci mogu zbuniti time koliko su različite razine ljudske energije i stresa kada su usredotočeni na radni projekt umjesto da gledaju televiziju ili pripremaju večeru.

- Mislim da je stresno za pse gledati kako njihovi čuvari osjećaju toliko stresa i tjeskobe. Postoje dokazi da su psi usklađeni s našim emocijama, tako da mislim da će psi brzo shvatiti da smo pod pritiskom i uplašeni - rekla je Santos, a prenosi Daily Mail.

Da se izbjegne previše stresno stanje, Santos kaže da treba jednostavno provesti nekoliko minuta igrajući se sa psom svakih nekoliko sati.

- Samo maženje psa može nam smanjiti hormone stresa, a druženje sa psima može poboljšati naše negativno raspoloženje. Dakle, mislim da su zaista u stanju da nam donesu puno koristi u ovom stresnom vremenu - rekao je Santos.

Naravno, redovne šetnje također mogu biti veliko olakšanje stresa i ponuditi i psima i ljudima priliku da se neko vrijeme usredotoče na nešto drugo.

Mački dajte mjesto u svom kućnom uredu

Pitanje bi moglo biti složenije za mačke, tvrdi Kristyn Vitale, istraživačica u Laboratoriju za interakciju ljudi i životinja Sveučilišta Oregon State University.

- Mislim da je važnost društvene interakcije u životu mačaka podcijenjena - rekla je Vitale za Vice.

Prijašnje istraživanje pokazalo je da mačke zapravo cijene ljudski kontakt čak i više nego hranu, i nedostatak tog kontakta mogao bi razultirati nametljivim ponašanjem, poput hodanja preko tipkovnice prijenosnog računala tijekom video konferencije. Da biste izbjegli takve slučajeve, Vitale preporučuje da "svojoj mački date posebno mjesto u vašem kućnom uredu, poput mačjeg tornja, gdje vas mogu gledati kako radite iz daljine".

Nakon 10 godina: Pande su se parile kad su zatvorili zoološki!
Nakon 10 godina: Pande su se parile kad su zatvorili zoološki!

- Također možete im napraviti i dodatne igrače koje će ih držati zabavljenima. Sigurna sam da svi trenutno imamo dodatne rolice za toaletni papir. Od njih možete napraviti igračku s hranom tako što ćete izrezati rupice u roli toaletnog papira, saviti jedan rub dolje, napuniti ga poslasticama, a zatim preklopiti drugi rub tako da vaša mačka mora pomicati kolut kako bi dobila hranu - savjetuje Vitale.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  To je izazov: Izolacija s 11-ero djece, među njima i mala beba

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Pokretanje videa...

00:58
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa