Lifestyle

Komentari 8

Superbaka Marica (77) vježba: 'Treniram uz mog Tomislava'

Superbaka Marica (77) vježba: 'Treniram uz mog Tomislava'

Kineziolog Tomislav Lubenjak ističe da tjelovježbu ne smijemo zanemariti tijekom izolacije zbog korona virusa, a isprike da kod kuće nemamo prave rekvizite ili da smo prestari - ne priznaje

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Hodanjem se može skinuti i do kilogram sala u mjesec dana

Odlični rekviziti mogu se pronaći i u vlastitom domu, a prepreka ne bi trebale biti ni godine. Primjerice, ja sam na svojim društvenim mrežama pokrenuo niz tjelovježbi, a u nekima od njih sudjeluje i moja baka Marica koja ima 77 godina. Naravno, vježbe koje ona radi su prilagođene njezinim mogućnostima. Ako može moja baka, mislim da se mogu uključiti i svi drugi,  komentirao je kineziolog i trener Tomislav Lubenjak (29) iz Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO S BAKOM MARICOM:

- Treniram zbog zdravlja jer se volim puno kretati i mentalno, da se bolje osjećam i prilagodim ovoj situaciji oko korone, i još pomažem unuku Tomislavu. Aktivnost preporučujem svima starijima mojih godina, ali i mlađima - poručila je baka Marica Leskovar (77) dodajući kako se nakon tjelovježbe odlično osjeća.

Lubenjak nastavlja kako potreba za tjelovježbom nije ista kod prosječnog čovjeka i sportaša.

- Ovisi koliko je čovjek motiviran, ali prosječno da se održi mišićna masa pola sata na dan je dovoljno. Ako je pak riječ o sportašima, to mogu rasporediti na nekoliko manjih vježbi tijekom dana, primjerice dva manja treninga po pola sata na dan. Osim što je dobro za tijelo, to je odlično i za bježanje u zdrav razum u zatvorenom prostoru - savjetuje Lubenjak.

Vježbanje zahtijeva predanost i rutinu, a za većinu vježbi ne trebaju vam sprave.

 - Zapravo, ne trebaju vam nikakvi skupi rekviziti. Dovoljan je običan ručnik ili nekoliko kilograma knjiga u ruksaku za vježbe s vanjskim opterećenjem. Ne zaboravite ni na tzv. bodyweight vježbe. Kao što se vidi na mojim profilima na društvenim mrežama, jedini rekvizit koji sam primijenio su gume, ali sve vježbe mogu se raditi i bez toga.  Oko 15 treninga napravio sam bez ikakvih rekvizita. Samo je mašta granica - rekao je Tomislav.

POGLEDAJTE SERIJAL S TOMISLAVOM LUBENJAKOM - GURAJ DO KRAJA:

Podsjetimo, Tomislav Lubenjak oborio je Guinnessov rekord u guranju auta u jednom danu prošle godine. Prešao je 106 km i 938 metara, čime je stari rekord od prije pet godina nadmašio za čak 24 km. Primio je plaketu pa nastavio:

POGLEDAJTE VIDEO:

- Srušio sam rekord i za dvojicu, prošao njihova 93 kilometra. Zasad je plan samo leći u krevet i odmoriti se. Imam previše žuljeva, strah me skinuti tenisice. Zavoji su me najviše umorili ispričao je tada. Uz njega je također tada bila njegova baka.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Držite se svojih prvobitnih odluka i vjerujte sami sebi

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Najčitaniji članci