Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Mame su sretnije i zadovoljnije kad djeca idu rano na spavanje

Brojna istraživanja dokazala su da rani odlazak u krevet pozitivno utječe na dječji razvoj i zdravlje, no sad su dokazali i da su majke zadovoljnije ako djeca ranije legnu

Foto: Dreamstime
0 komentara

Netko će reći da nisam normalna jer moja djeca stara osam, šest i tri godine u krevet idu prije 20 sati. Ne samo da se slažem s liječničkim preporukama da djeci za zdrav i sretan život treba dobar san, nego iskreno, cijenim i svoje slobodno vrijeme koje time dobijem, iskreno je napisala novinarka Melissa Willets za portal Parents.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njezina promišljanja potvrdila je i studija Growing Up Australia koja je više od desetljeća pratila tisuće djece i njihove navike spavanja. Znanstvenici su svake dvije godine razgovarali s djecom i njihovim roditeljima prateći njihovo psihičko i fizičko zdravlje. Ustanovili su kako su djeca koja su išla na spavanje prije 20:30 imala bolju kvalitetu života i bila su zdravija, a to se odnosilo i na njihove majke.

Foto: Dreamstime

Willets pretpostavlja da je razlog činjenica kako su majke imale više vremena za svoje aktivnosti, mogle su popiti čašu vina ili razgovarati s drugim odraslima. Ako djeca nisu navikla na rani odlazak na spavanje, moglo bi biti teško priviknuti ih na novi raspored.

Fotolia BITNO JE UREDNO ŽIVJETI Kasniji odlazak na spavanje je povezan s pretilošću kod djece

Treba stvoriti rutinu i držati je se. Ako već imate rutinu koju smatrate zadovoljavajućom, no ona počinje kasnije nego što biste željeli, pokušajte s laganom promjenom. Stavite djecu na spavanje 15 minuta ili pola sata ranije nego što je to uobičajeno. Za nekoliko dana ili tjedana mogli biste vidjeti prve rezultate.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message