Ovo fino jelo ne zahtjeva dugu pripremu, a nema ni puno sastojaka. Idealno je kao ručak na hladnije dane, a okusom će oduševiti čak i one koji nisu veliki ljubitelji poriluka
Lifestyle
Komentari 2
Ovo fino jelo ne zahtjeva dugu pripremu, a nema ni puno sastojaka. Idealno je kao ručak na hladnije dane, a okusom će oduševiti čak i one koji nisu veliki ljubitelji poriluka
Poriluk operite i narežite pa blanširajte. U drugom loncu na luku prodinstajte mljeveno meso. Dodajte u taj lonac skuhanu rižu i poriluk, sve izmiješajte pa još malo pirjajte. Dodajte sol i papar te čili. Zatim na dno vatrostalne posude za pečenje stavite nasjeckanu slaninu po želji pa sipajte smjesu s porilukom i mesom. Pecite 45 minuta, a pri kraju na vrh izlijte jaje umućeno s vrhnjem i zapecite do kraja. Dobar tek.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
02:29
3-4 poriluka, 20 dag riže, luk, 50 dag mljevenog mesa, suhe slanine po želji, kiselo vrhnje, 2 jaja, čili, sol, papar
Broj osoba: 4
Priprema: 35 minuta
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+