Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Manje je više: Osnovna pravila šminkanja za tinejdžerice

Manje je više: Osnovna pravila šminkanja za tinejdžerice
1

Sve što je potrebno kako bi jedna tinejdžerica zablistala su dobra crna maskara, korektor koji je savršeno prilagođen boji kože te jednostavno sjajilo za usne

VIDEO

Kad djevojčice postaju tinejdžerice, počinje eksperimentiranje sa šminkom. Uzor su im obično besprijekorno našminkana lica profesionalnih modela i manekenki koja se smiješe s naslovnica i TV ekrana. U nadi da će uz debele slojeve pudera na licu, intenzivan ruž te rumenilo i žarka sjenila izgledati baš kao modeli s naslovnica, tinejdžerice čine prvu početničku pogrešku u koracima.

Teška, napadna šminka ne ističe, nego prikriva prirodnu ljepotu djevojaka. Stoga stručnjaci savjetuju tinejdžericama da se pri šminkanju vode principom “manje je više”. 

Sve što jednoj tinejdžerici treba da bi zablistala u svojoj prirodnoj ljepoti su kvalitetna maskara, korektor savršeno prilagođen boji kože te sjajilo za usne. Za večernji izlazak možete se poigrati i malo intenzivnijom šminkom, no tu je važna dobra ravnoteža. Zato odlučite želite li šminkom istaknuti oči ili usne, samo nikad nemojte isticati oboje. 

Kupujte li šminku prvi put, važno je znati da maskaru, sjajilo i olovku za oči možete kupiti bez isprobavanja. Da biste odabrali pravu boju korektora, ruža ili pudera u prahu, važno je tester proizvoda prethodno isprobati na koži.

Bez pudera!

Mladenačkoj koži ne treba puder, no treba joj krema s faktorom koja je čuva od UV zraka. 

Skupa navika

Odlazak na spavanje bez skidanja šminke može prerasti u lošu naviku koja će kožu skupo stajati. 

Od svijetlog do tamnog

Na cijelo lice nanesite puder u boji kože. Nijansu svjetliji nanesite na most nosa i jagodice, a tamniji na nosnice te udubine obraza.

Korektor na prištić

Nanesite korektor na prištić jagodicom srednjeg prsta ili malim kistom prijeđite preko korektora u sticku te ga umočite u puder u prahu i prekrijte prištić.

Pogreška koja smanjuje oči 

Ocrtavanje čitavog oka eyelinerom vizualno ga smanjuje. Izvucite crtu samo na vanjskoj polovici donjega kapka i ne spajajte je s linijom gornjega kapka.

Oprezno s jakim bojama

Ako za večernji izlazak volite dramatične, tamne ruževe, nikako ih ne kombinirajte s jarkim sjenilima niti s teškim rumenilima jer ćete inače izgledati klaunovski. 

Bez alata nema zanata

Za savršeno našminkano lice potreban je kvalitetan pribor. Nabavite kistove s oblim rubovima za rumenilo i puder te spužvicu za nanošenje tonirane kreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić