Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Memorija puna, a želite fotkati - može se uz trikove za iPhone

Ne morate svaki put kada pomaknete mobitel nanovo stavljati prst na ekran za izoštravanje. Umjesto toga, na početku fotkanja stavite prst na ekran i držite dok se ne pojavi 'AF Locked'

A customer tests a smartphone during the launch of the new iPhone XS and XS Max sales at a shop in Moscow
Foto: TATYANA MAKEYEVA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
0 komentara

Brže punjenje

Za brži način punjenja baterije uključite na mobitelu Airplane Mode. Time ćete privremeno zaustaviti pozadinske zvukove vašeg telefona, poput slučajnih obavijesti i GPS roaminga, a koji obično troše bateriju dok se ona puni.

Brže surfanje

Dok upisujete web adresu u Safari, možete uštedjeti nekoliko sekundi držanjem ikone na tipkovnici koja prikazuje popis završetaka URL-a - .com, .co.uk, .edu, .ie itd.

POGLEDAJTE VIDEO:

Provjerite što se memorira

Vaš iPhone prati svaki vaš korak, a ukoliko želite dokaz, idite na Postavke - Privatnost -Lokacijske usluge - Usluge sustava - Česte lokacije (Settings - Privacy - Location Services - System Services - Frequent Locations), i vidjet ćete mjesta koja ste bili, kao i koliko ste vremena tamo proveli.

Tu opciju, srećom, možete isključiti dodirom na Očisti povijest (Clear History), a zatim prijeđite prstom lijevo na  Česte lokacije (Frequent Locations).

SVI ZADOVOLJNI Majka otkrila odličan trik kako da djeca ne 'žicaju' po trgovini

Postavite tajmer za glazbu

Tajmer na uređaju može isključiti glazbu kad god poželite. Idite na Sat - Timer (Clock - Timer), a potom dodirnite opciju Zaustavi sviranje (Stop Playing) i odaberite količinu vremena koje želite da glazba traje.

Telefon će automatski isključiti melodije (i u Apple Music i Spotify) kada dođe vrijeme namješteno na tajmeru.

Foto: Apple

Fotkajte bez ruku

Sve što trebate napraviti je priključiti par kompatibilnih slušalica i pritisnite gumb za glasnoću, a vaš iPhone će kliknuti i slikati.

Micanjem ruke brišite tekst

Da biste brzo izbrisali ono što ste upravo napisali, dobro protresite uređaj i dodirnite Poništi tipkanje (Undo typing). A poželite li vratiti ono što ste obrisali, ponovno protresite telefon  i odaberite Ponovi napisano (Redo Typing), i tekst će se opet pojaviti.

VRIJEDI PROBATI Fantastičan trik kako se riješiti manjih ogrebotina na laminatu

Zadržite fokus kamere bez prsta na ekranu

Ne morate svaki put kada pomaknete mobitel nanovo stavljati prst na ekran za izoštravanje. Umjesto toga, na početku fotkanja stavite prst na ekran i držite dok se ne pojavi 'AF Locked'.

Sada kamera neće gubiti fokus bez obzira što okrećete uređaj. Ali, pazite, ne i+ostavljate tu opciju dugo uključenom jer je kamera troši puno baterije.

Trik kako fotkati kada je 'Storage Full'

Kada vam mobitel više neće fotkati već vas obavještava 'Storage Full' (skladište je puno), odite na aplikaciju Facebooka ili Twittera i fotkajte tamo, u tom slučaju će se fotke spremiti na vaš mobitel, prenosi Reader's Digest.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message