Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Miley Cyrus zadivila izgledom: Saznali smo koji trening bira

Miley Cyrus zadivila izgledom: Saznali smo koji trening bira

Bučice i probrane vježbe odličan su način da svoje ruke dovedete do savršenstva. Prema riječima njezine bivše osobne trenerice Mari Winsor, Miley u svom domu ima čak i studio za vježbanje

VIDEO

Na 66. dodjeli Grammyja i nastupu pjevačice Miley Cyrus, koja je odnijela čak dva glazbena kipića, pažnju su privukle njezine mišićave i vrhunski definirane ruke. Za njezinu dobru formu zaslužan je pilates. Prema riječima njezine bivše osobne trenerice Mari Winsor, Miley jedanput na dan ima trening pilatesa, ali kombinira i vježbe snage. U svom domu ima čak i studio za vježbanje.

POGLEDAJTE VIDEO:  Jennifer otkrila tajnu vitke linije

Pokretanje videa...

Jennifer otkrila tajnu vitke linije VIDEO

- Fokusira se na cijelo tijelo, ali posebno na trbuh. Cilj joj je biti zdrava i fit - rekla je Winsor svojedobno za časopis People. Pilates, osim snage, poboljšava fleksibilnost. Fokus je na kontroliranim pokretima, čvrstom trbuhu tijekom vježbanja i pravilnom disanju.

storyeditor/2024-02-09/PXL_REU_050224_109617184.jpg

Sve što vam treba je prostirka i bučice za ruke. Poslije možete dodavati i ostale rekvizite, poput obruča i lopte. Pronađite aplikacije s vježbama, a ako ste početnik, možda je bolje da za početak odete na nekoliko sati kako biste naučili tehniku. 

Osim što se osjećate bolje, ovo su načini na koje pilates može utjecati na vaše tijelo:

1. Ponovno uspostavljanje ravnoteže

Pilates ponovno uspostavlja ravnotežu u vašem tijelu i pomaže ubrzati treninge, ali i razdoblje oporavka. U tijelu se mogu pojaviti upale ako je izbor vježbanja konstantno težak, jer se ono pokušava zaštititi od slabosti. No uvođenjem pilatesa možete osigurati ravnotežu tijela tako da svi zglobovi i mišiće rade ispravno. A usput se sprječavaju ozljede i bolovi.

VIDEO: Trening od 30 minuta

2. Živčani sustav i nadbubrežne žlijezde

Pilates smiruje živčani sustav, a istodobno smanjuje i razinu kortizola, te olakšava gubitak težine. Vježbe disanja ključne su u pilatesu, što znači da on ujedno smiruje živčani sustav. To je važno jer se tako sprječava povećanje razine kortizola, koji inače sprječava gubitak težine jer potiče proizvodnju glukoze, koja se onda može pretvoriti u mast.

Prakticiranje pilatesa snizit će razinu kortizola, osjećat ćete se smirenije i usklađenije s vašim tijelom i okolinom.

3. Isklesan izgled

Vježbanjem pilatesa istežete i jačate mišiće te tako dobivate isklesan izgled. Ako većinu svog vremena provedete sjedeći za stolom, pilates bi vas mogao riješiti nefleksibilnih mišića. Kada se mišići 'uspavaju' od sjedenja za stolom, vožnje i slično, mliječna kiselina se nakuplja i tako manje kisika može ući u krvotok. Kod vježbanja pilatesa, provodi se niz preciznih, kontroliranih pokreta koji potiču rad svih mišićnih skupina. Istovremeno se istežu i jačaju vaši mišići, učvršćuju se i bolje oporavljaju nakon vježbanja.

4. Kontrola

Pilates vas uči kontrolirati tijelo i um što smanjuje stres i tjeskobu. Ako ste osjetljivi, anksiozni ili pod stresom, pilates je idealno rješenje jer vas uči kako da bolje kontrolirate svoje tijelo kada je pod fizičkim ili psihičkim stresom. 

'Naslonite' se na zid i učvrstite guzu i bedra, izravnajte trbuh
'Naslonite' se na zid i učvrstite guzu i bedra, izravnajte trbuh

5. Bolje držanje

Osim kontrole tijela i uma, pilates može drastično poboljšati držanje, koje onda daje više energije, a vaše organe čini zdravima. Jačanjem ramena i gluteusa tijekom istezanja prsa, kralježnice i bokova, imat ćete više energije jer će se povećati kapacitet pluća koje će dati više kisika tijelu i mozgu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje