Lifestyle

Komentari 8

Mjesto izbijanja prištića zrcali bolesti i hormonalne promjene

Mjesto izbijanja prištića zrcali bolesti i hormonalne promjene

Pojava prištića na bradi otkriva stanje želuca pa prištići na tom dijelu mogu biti posljedica jedenja mliječnih proizvoda i premasne hrane, a najčešće ukazuju i na probleme s tankim crijevom

Čelo

Prema drevnoj kineskoj medicini lice se dijeli na zone na kojima se može očitati djelovanje pojedinih organa. Čelo se, prema tome, povezuje s probavnim sustavom. Prištići mogu biti posljedica nepravilnog rada tankog crijeva, ali i prehrane s previše nezdravih masti. Imate li ih na tom mjestu, preporučuje se uravnotežiti prehranu, smanjiti unos masti i piti više tekućine. Osim na probleme s probavom, prištići na čelu mogu ukazivati na dehidraciju organizma.

POGLEDAJTE VIDEO: Briga o koži

Između očiju

Područje između očiju povezuje se s jetrom. Prištići na tom dijelu mogu ukazivati na intoleranciju na hranu ili alergije. Neugodne akne mogu potaknuti i mliječni proizvodi te alkohol.

Na ušima

Tamne mrlje i prištići na ušima mogu biti znak dehidracije i ukazivati na nepravilan rad bubrega. Isto vrijedi i za kapke, ali prištići na tom dijelu mogu pokazivati i da nešto nije u redu s nadbubrežnim žlijezdama.

Nos

Nos otkriva stanje srca, pa tako proširene pore i prištići na tom dijelu mogu bit znak visokog krvnog tlaka. U tom se slučaju preporučuje smanjiti unos nezdravih masti i zamijeniti ih omega-3 masnim kiselinama te u prehranu uključiti više povrća i voća.

Na gornjoj strani obraza

Gornja strana obraza povezana je s dišnim putevima. Prištići na tom dijeli češći su kod pušača, astmatičara i ljudi koji žive u zagađenim područjima. Oni na donjoj strani znak su loše oralne higijene i mogućih infekcija desni.

Donja strana obraza

Češći su kod žena nego kod muškaraca i najčešće su posljedica hormonalnih promjena tijekom PMS-a. Pojave li se iznad linije usana, to je znak da je počela ovulacija.

Brada

Brada otkriva stanje želuca pa prištići na tom dijelu mogu biti posljedica jedenja mliječnih proizvoda i premasne hrane. Također, najčešće ukazuju na probleme s tankim crijevom.