Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Mocktail od jagode i đumbira

Mocktail od jagode i đumbira

Napitak koji smiju piti i djeca u prijevodu znači 'lažni koktel', a pravi se uglavnom od sezonskog ili tropskog voća, uz dodatak juicea, sirupa koji možete i sami 'ukuhati' i leda

Mocktail je zdravija verzija koktela, bez alkohola, ali spojem okusa i sastojcima donosi val osvježenja. Napitak koji smiju piti i djeca u prijevodu znači "lažni koktel", a pravi se uglavnom od sezonskog ili tropskog voća, uz dodatak juicea, sirupa koji možete i sami "ukuhati" i leda. Završni dodir daju mineralna voda i začini poput mente, ružmarina ili lavande.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dominik Becvardi osmislio je koktel Baby Lasagna 01:04

Odrasli u koktel mogu dodati liker, votku ili džin, no i bez alkohola mocktail može biti pravi doživljaj. Jedan prigodni možete smiješati od 30 jagoda i 50 g đumbira, od kojih na laganoj vatri napravite sirup.

Cheesecake s jagodama kakav niste jeli - izgleda kao praline
Cheesecake s jagodama kakav niste jeli - izgleda kao praline

Dodajte med i promiješajte pa u čašu dodajte led, procijeđeni sirup, 30 g svježe naranče i sve zalijte s 200 ml mineralne vode. Dodajte i prstohvat morske soli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
Evo zašto Uskrs svake godine pada na drugi datum i kako se obilježava diljem Hrvatske
BLAGDAN ISUSOVOG USKRSNUĆA

Evo zašto Uskrs svake godine pada na drugi datum i kako se obilježava diljem Hrvatske

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, a pisanice su njegov simbol! Od bojenja jaja do raskošnih ručkova, običaji se razlikuju diljem Hrvatske, ali veselje je svuda isto
Znate li zašto tradicionalno na Uskrs jedemo šunku i mladi luk?
USKRŠNJA HRANA

Znate li zašto tradicionalno na Uskrs jedemo šunku i mladi luk?

Za Uskrs se jede mladi luk jer se smatra prvim nagovještajem proljeća i obilja koje stiže. Tradicionalno se jede sirov i kao takav je neizostavan dio uskrsne trpeze