Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Moćni domaći afrodizijaci će osigurati požudni i vrući seks

Moćni domaći afrodizijaci će osigurati požudni i vrući seks

Afrodizijaci su namirnice koje potiču požudu, a ime su dobili po grčkoj božici Afroditi. U Hrvatskoj najpoznatiji su Vrgoračka bikla, ocat od bazge, Hrapoćuša, morska jaja, divlje šparoge i paški sir

VIDEO

Vrgoračka bikla za više strasti

Bikla je alkoholno piće poznato u Dalmaciji, Zagori i na otocima. Dobiva se miješanjem crnog vina i mlijeka, najčešće u omjeru jedan prema jedan. Na Braču se zove hmutica ili smutica, a na Hvaru sumutva ili mućkalica. Za izradu bikle može se koristiti mlijeko koze ili krave. Boja bikle može biti svjetlije ili tamnije ljubičaste boje, ovisno o količini crnoga vina.

Tradicionalno se u Zagori koristi kao napitak za davanje snage i veći libido. Prema legendi prenijela se u Zagoru s otoka Hvara i Brača, a pili su je čak i stari Grci. U vrgoračkom kraju još se od davnina štovalo vinovu lozu i kozu, zaslužne za fini krepki napitak koji “podiže” raspoloženje. Vrenjem mošta i zrenjem vina bikla postaje sve jača, mijenja boju do tamnije te se u tom stanju može piti mjesecima.

Na seoskom gospodarstvu Željka i Dragice Borovac saznajemo da je uobičajen recept oko sedam dijela mladoga crnog vina na koje idu tri dijela kozjeg mlijeka. Važno je miješati napitak da se ne bi usirio.

20 prirodnih recepata za jaču erekciju, bolji seks, plodnost...
20 prirodnih recepata za jaču erekciju, bolji seks, plodnost...

Zagorski med "za bolje raspoloženje"

Kod Đure i Jasne Košćak iz Remetinca kraj Novog Marofa svi dolaze po ‘recept’ za bolje raspoloženje.

- Pa vidite kak’ mi je cijelo selo veselo. Žene nisu nikad loše volje, a zna se kad je žena vesela. I moja Jasna je uvijek vrckava -  smije se Đuro.

Odlaskom u mirovinu supružnici Košćak otvorili su svoj OPG i počeli saditi lješnjake. Jasna priprema prirodni afrodizijak, pržene lješnjake u bagremovu medu. U njihovim proizvodima već godinama uživa cijelo selo, a narudžbe stižu iz cijele Hrvatske.

- Svi kupci nam se vraćaju i, kad ih pitamo jel’ djeluje, samo namiguju - kaže Jasna.

Supružnici Košćak lješnjake u medu jedu redovito, jednu žličicu svaki dan. Proizvod je neškodljiv i sto posto ekološki. Med nabavljaju od susjeda, dok lješnjake uzgajaju na sedam tisuća četvornih metara zemlje. Pakiraju ih u bočicu od decilitra.

- To se jede prema potrebi. Kad se zaželite slatkog ili kad se spremate za urnebesan provod – šali se Đuro.

Svestrani med: 7 fantastičnih, slatkih i slanih medenih delicija
Svestrani med: 7 fantastičnih, slatkih i slanih medenih delicija

Ocat od bazge

Proizvode i Bazgy, domaći ocat od bobica bazge. I za njega tvrde kako ima afrodizijačka svojstva jer pozitivno djeluje na zdravlje, čisti organizam, odličan je antioksidans te smanjuje kolesterol i visoki tlak.

Uz Hrapoćuše se rađalo, živjelo i umiralo

Hrvatsko Ministarstvo kulture sredinom 2012. godine proglasilo je tortu Hrapoćušu, s Dola na otoku Braču, zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske. Dolska udruga, Hrapoćuša, za zaštitu starina, kulture i starih običaja dokazivala je izvornost i autentičnost torte pune četiri godine.

Svaka dolska obitelj ima svoj "tajni" recept za ovu ukusnu deliciju. Naziva se i bračkim slatkim afrodizijakom. Jedinstvena je po svom hrapavom i rustikalnom izgledu, a dobila je naziv po lokalnom kamenu “Hrapoćuša”, crvenkaste boje koji se koristio u gradnji suhozida, stambenih i gospodarskih sklopova u Dolu.

Tortu pripravljaju dolske žene, a naglašavaju kako u njihovu mjestu nema vjenčanja niti ine važnije svečanosti bez Hrapoćuše. Dolske kućanice ljubomorno čuvaju svoj recept za ovu božanstvenu tortu, a tajna njezina spravljanja, koja se krije u omjerima – biskvitu, vrsti brašna i mljevenim orasima, prenosila se usmenom predajom na mlađe bračke generacije.

'Izgubila sam nevinost, i to sa starijim oženjenim muškarcem'
'Izgubila sam nevinost, i to sa starijim oženjenim muškarcem'

Sastojci (za 12 osoba):

Za biskvit:

  • 12 žumanjaka
  • 4 bjelanjka
  • 12 žlica šećera
  • 4 žlice tople vode
  • 12 žlica brašna
  • malo ruma
  • po guštu vanilije
  • malo korice od limuna

Za preljev:

  • pola kg šećera,
  • 3/4 kila prepolovljenih oraha,
  • 8 bjelanjaka

Priprema: Dvanaest žumanjaka, četiri bjelanjka i dvanaest velikih žlica šećera miješa se kao za biskvit i dodaje se četiri velike žlice tople vode, dvanaest žlica brašna, malo ruma, vanilija i korica od limuna. Učinite smjesu i ispečete u kalupu za tortu.

U banjamariju onda zažutite pola kg šećera, malo manje od tri kvarta kila prepolovljenih jezgri od oraha i osam bjelanjaka. Kad požuti, smjesu pažljivo istresete na pripremljeni i ohlađeni biskvit te ga cijeloga njome obložite, kako vrh tako i sa strane. Sve skupa još jedan put vratite u špaher tek toliko da se posuši.

Moćni domaći afrodizijak - morska jaja

Morska jaja, neobičan organizam nalik podvodnom kamenu veličine šake koja obitavaju u cijelom Jadranu. Jod mokrim jajima daje specifičnu aromu.

Presiječe se i jede sirovo žlicom, a najbolje ih je konzumirati same. Zbog minerala koje sadrži morskom jajetu se pripisuje da jača muškost i deset puta više nego sirove kamenice. Osim jodom, bogata su selenom, kromom, cinkom i kobaltom. Možete ih naručiti u splitskom restoranu Noštromo.

Morska hrana je po preporukama nutricionista pravi recept za podizanje libida. Najpoznatiji ili najrazvikaniji afrodizijak su kamenice ili ostrige, a priča kaže da Casanova svoj seksualni nagon poticao jedući te školjke. Kamenice se poslužuju i jedu isključivo sirove, s ledom i limunom, a mogu se pripremati kao zapečene, na gradele, s pastom i na rižot.

Vježbe za vaginu: Postaje uža, želja je jača, a orgazam bolji...
Vježbe za vaginu: Postaje uža, želja je jača, a orgazam bolji...

Afrodizijaci hrvatske obale

Međutim i ostale školjke, poput dagnji sadrže aminokiseline koje utječu na porast spolnih hormona. Osim sirove dagnje se mogu pripremati na čak 120 načina, a između ostalog, na buzaru, u rižotu, s tjesteninama i u pizzama kao dodatak.

Afrodizijakom se smatraju i divlje šparoge. Bogate su vitaminom E, koji je poznat kao vitamin plodnosti. Rastu kao samonikle biljke u priobalju, a spremaju se na salatu s tvrdo kuhanim jajima i na omlet.

Filip Brala/Pixsell

Nevjerojatno poticajna svojstva ima i paški sir. Proizvodi se od ovčjeg mlijeka, iznimno je ljekovit, a njegovo bogatstvo cinkom zaslužno je za afrodizijački učinak.

Sočni med i orašasti plodovi pripremaju snagu i poticaj, a potaknut će vas na izmjenjivanje nježnosti i ugođavanje partneru, koje magnetski privlači jedno drugom.

Mnogi sa željom da poboljšaju svoje seksualne mogućnosti posežu i za magarećim mlijekom, koji sadrži 60 puta više vitamina C od kravljeg mlijeka, bogat je vitaminima A, D i E, a obiluje i kalcijem te fosforom. Zbog svih navedenih sastojaka litra ovog mlijeka koštat će vas punih 500 kuna.

Afrodizijačka sredstva pripisuju se i tartufima, kojih zovu crnim dijamantima, a najviše ih ima u Istri. Riječ je o vrsti gljiva jedinstvene arome koje rastu ispod zemlje. Bijeli tartuf ima jaču aromu i intenzivnijeg je okusa i mirisa od crnog, a najbolje ga je jesti svježe naribanog na hranu. Tartufi sadrže feromon, kemijsku tvar odgovornu za seksualnu aktivnost. Bijeli tartufi puno su skuplji od crnih, a traže se pomoću dresiranih pasa. Kada ih jednom probate uvijek im se vraćate.

Arginin

Arginin je aminokiselina prisutna u mesu, orasima, jajima, kokosovom mlijeku i siru. Možemo ga pronaći i u obliku dodataka prehrani. Djeluje tako da stvara dušikov monoksid u tijelu što povećava dotok krvi u genitalije. Arginin, u kombinaciji s drugim dodacima, poboljšava seksualnu želju muškarcima, a još više ženama.

Anis

Fotolia

Stari Grci i Rimljani vjerovali su da bi mogli povećati libido i želju za seksom žvakanjem sjemenki anisa. Anis se koristio i kao estrogeni dodatak koji povećava proizvodnju mlijeka, potiče menstruaciju, olakšava porođaj, smanjuje simptome muškog klimakterija, a isto tako poboljšava libido.

Banane

Banane su bogate kalijem i vitaminima B skupine za koje se kaže da su potrebne za proizvodnju spolnih hormona.

Bosiljak

Stoljećima ljudi govore da bosiljak stimulira seksualni nagon i poboljšava plodnost. Potiče cirkulaciju i tako ima stimulirajuće djelovanje.

Čokolada

Fotolia

Čokoladu oduvijek povezujemo uz ljubav i romantiku. Pričalo se i kako je astečki vladar Montezuma pio 50 pehara čokolade svaki dan kako bi poboljšao svoje seksualne sposobnosti. Ona sadrži stimulans feniletilamin i teobromin koji djeluju na neurotransmitere u mozgu te na prirodan način povećavaju osjećaj ugode i uzbuđenja. Već sam osjećaj sreće dovodi i do bolje seksualne sreće.

Mrkva

Mrkva ima oblik falusa koji je od antičkih vremena u mnogim kulturama bio znak plodnosti, a koristila se u bliskoistočnoj kraljevskoj obitelji kao pomoć u zavođenju.

Krastavci

Vjeruje se kako miris krastavca povećava cirkulaciju i prokrvljenost ženskih organa i na taj način povećava libido žena.

Smokve

Smokve su još jedan plod koji potvrđuje afrodizijačka svojstva na temelju svog izgleda. Smatra se da smokva nalikuje ženskim spolnim organima.

Češnjak

Nekad davno tibetanski redovnici nisu smjeli ući u samostan ako su prije jeli češnjak. Zbog svoje reputacije za podgrijavanjem strasti. Češnjak povećava cirkulaciju i na taj način ima lagano stimulirajuće djelovanje.

Đumbir

Korijen đumbira smatra se afrodizijakom već stoljećima zbog mirisa i stimulirajućeg djelovanja na krvotok i cirkulaciju.

Sladić

Fotolia

Miris sladića izuzetno stimulativno djeluje i povećava želju za seksom. Otkriveno je da samo miris crnog sladića povećava protok krvi u muškom spolnom organu za 13 posto. U kombinaciji s mirisom krafne, taj je postotak skočio na 32.

Pinjoli

Pinjoli sadrže cink koji povećava proizvodnju spermija i libido. Arapski medicinski znanstvenik Galen preporučio jesti pinjole što češće prije odlaska u krevet.

Lubenica

Istraživanja su pokazala da lubenica djeluje slično Viagri. Sadrži citrulin koji utječe na otpuštanje dušnog oksida u tijelu. To opušta krvne žile, kao što je slučaj kod Viagre, s tim da djeluje na čitavo tijelo.

Badem

Fotolia

Badem je bio simbol plodnosti i afrodizijak kroz različite životne dobi, a neki smatraju da samo miris badema može potaknuti seksualnu želju u žena. Tako badem, osim hrane u obliku orašastih plodova ili marcipana, jako dobro utječe na seksualnu želju i u obliku ulja za mazanje ili kupki za kupanje.

Celer

Celer sadrži androsteron, muški spolni hormon koji stimulira spolni nagon u žena. U našem je narodu također od davnina poznat upravo kao moćna biljna Viagra. Jedenjem celera muškarci znojenjem izlučuju androsteron, hormon za koji se smatra da privlači žene.

Prč

Prč je samonikla loza na području općine Sućuraj na Hvaru. Naši stari smatrali su da prč ima afrodizijačka svojstva jer mali nabijeni grozdovi nalikuju muškom spolovilu, po čemu je Prč i dobio ime.

Liker Rozolin

Dubrovčani vjeruju da čudesni liker Rozolin od ružinih latica ima afrodizijačka svojstva. Latice ruža slažu se u staklenku naizmjenično sa šećerom. Staklenka se stavi na sunce 2 mjeseca dok se šećer ne otopi. Sok se ocijedi i pomiješa s blažom rakijom te se dobije Rozolin.

Liker Limoncello

Poticaj udvaranju i zavođenju na dubrovačkim dvorima bio je liker od kore žuto-zelenog limuna, koji se i danas konzumira u Dubrovniku. Dobiva se od kore žuto-zelenog limuna koji se uzgaja u dubrovačkim vrtovima prirodnim putem te od alkohola, etanola i šećera. Svaka dubrovačka ljubavna priča započela bi uz ovaj prestižni liker.

Medni ocat

Afrodit je biljni pripravak s vinom za opuštanje. Pomiješa se deset trava sa sivim pinotom. Preporučuje se samo pola decilitra mednog ocata prije odlaska u krevet. Ovaj pripravak, prepun vitamina, minerala, enzima, aminokiselina i karotena, može se koristiti i kao začin za salate.

Maruni

Sanjin Strukić/Pixsell

Bilo kuhani ili pečeni maruni raspiruju strasti u krevetu. Osim što podižu ljubavne strasti, povoljno utječu na cirkulaciju i prilagođavanje hladnijim danima jeseni. Hranjive tvari i aktivni sastojci maruna ističu se i zbog svojih mediteranskih svojstava, a mogu se konzumirati u salatama, juhama, pireima, slasticama.

Djelovanje afrodizijaka

Stručnjaci tvrde da afrodizijaci djeluju na dva načina. Ima onih koji stvaraju seksualnu želju djelujući na um, a ima i onih koji stvaraju želju šaljući impulse u pojedine dijelove tijela povećavajući tako protok krvi u spolne organe simulirajući seksualni nagon kod oba spola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'