Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

'Molila sam doktore da uklone moju maternicu zbog bolova'

'Molila sam doktore da uklone moju maternicu zbog bolova'
1

Nedavno je počela uzimati injekcije sintetičkog hormona GnRH koji potiču ulazak u prijevremenu menopauzu, iako je Jade prvotno tražila od liječnika da joj naprave histerektomiju

VIDEO

Jade Spargo (29) iz Velike Britanije trpjela je jake bolove i obilna krvarenja otkako je imala 16 godina. Svaki put kada bi dobivala menstruaciju, nastajao je pakao. Kaže da je u školu znala nositi rezervnu odjeću i hrpu najvećih uložaka. Što je bila starija, postajalo je sve lošije. Svaki put kada je dobila mjesečnicu morala je izostajati s posla. Bolovi su bili toliko jaki da joj je bio potreban morfij. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

Ginekolozi su joj dijagnosticirali dva stanja koja uzrokuju jaka krvarenja i bolne grčeve - adenomiozu i endometriozu. Adenomioza je poremećaj u kojem endometrijsko tkivo urasta u mišićne stijenke maternice, a endometrioza kada se tkivo maternice (koje normalno oblaže njezinu unutrašnjost) raste izvan maternice, u njezinom slučaju na trbušnom zidu, mjehuru i crijevima.

'Imam dvoje djece i da, pušim marihuanu svaki dan - lakše je'
'Imam dvoje djece i da, pušim marihuanu svaki dan - lakše je'

Nedavno je počela uzimati injekcije sintetičkog hormona GnRH koji potiču ulazak u prijevremenu menopauzu, iako je Jade prvotno tražila od liječnika da joj naprave histerektomiju (uklone maternicu). Liječnici su joj rekli neka najprije pokuša s injekcijama jer sadrže hormone koji će zaustaviti menstruaciju. 

480855098

Sintetički hormoni GnRH smanjuju proizvodnju estrogena, ženskog spolnog hormona odgovornog za pokretanje oslobađanja jajašca. Prisjetila se svoje agonije.

- Svaki mjesec sam bila u strašnim bolovima i to mi je iskreno upropastilo život, nisam se mogla kretati, gubila sam puno krvi i nisam bila sposobna za posao po nekoliko dana. Stigla sam do prijelomne točke i molila liječnike da mi uklone maternicu - ispričala je.

Priznaje da joj nije bilo svejedno što će tako mlada ući u menopauzu, to ju je shrvalo.

Transformacija nakon droge: Pokušala se objesiti u zatvoru
Transformacija nakon droge: Pokušala se objesiti u zatvoru

- Ali, očajna sam u želji da ta bol prestane. Moja zadnja menstruacija je bila prije tjedan dana i mislila sam da nešto ozbiljno nije u redu, nikada me nije toliko boljelo. Bila sam na morfiju šest dana - rekla je.

- Još uvijek želim histerektomiju, ali liječnici najprije žele probati s injekcijama za ranu menopauzu svaka četiri mjeseca i spriječiti histerektomiju još barem dvije godine bude li moguće. Rana menopauza nije zabavna, prvu injekciju sam dobila prije nekoliko tjedana, a vrućice su grozne. Znojim se noću i imam luda raspoloženja, ja sam noćna mora s kojom netko mora živjeti - dodala je.

484707815

Jade živi sa suprugom Sabrinom (34) s kojom ima dvije kćeri Willow (2) i Tildu staru pet mjeseci.

- Ona mi je oduvijek bila velika podrška i puna razumijevanja za moje mjesečnice i kako to utječe na moje mentalno zdravlje. Sabrina i ja smo željele imati djecu i smislile smo plan. Željele smo četvero djece, a isplanirale smo da ona nosi prvo dvoje, a ja treće i četvrto dijete - ispričala je Jade.

- Oduvijek sam imala osjećaj da su moji problemi s mentalnim zdravljem povezani s mojom fizičkom boli, a tek nedavno su liječnici priznali kako to može biti povezano - dodala je, a prenosi Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu