Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Možda ste vi krivi jer vam veze propadaju? Šest ponašanja na koja treba pripaziti i ispraviti ih

Možda ste vi krivi jer vam veze propadaju? Šest ponašanja na koja treba pripaziti i ispraviti ih
5

Preuzmite rizik da budete u potpunosti ono što jeste, izrazite svoje mišljenje, na topao i prijateljski način, jer kada to ne učinite, to često kasnije rezultira propalom vezom, jer nije bila utemeljena na istini

VIDEO

Stručnjakinja za veze, Britanka Kate Mansfield otkriva na koje to toksične osobine treba obratiti pozornost u svom ponašanju u vezi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Poljubac 00:59

Treba pripaziti na potencijalno toksične osobine partnera, što može biti od presudnog značaja, pogotovo ako imate obrazac ili povijest biranja pogrešnih osoba ili nasilnih i nezdravih veza.

Na spojevima se dijelimo na pet različitih tipova - koji ste vi?
Na spojevima se dijelimo na pet različitih tipova - koji ste vi?

Međutim, važno je pripaziti i na vlastito ponašanje koje jednako može biti štetno.

Šest ponašanja na koja biste trebali pripaziti, prema Mansfield:

1. Izbjegavanje

Izbjegavanje je velik problem i teško ga je uočiti. To je zato što se manifestira na male i suptilne načine, ali može imati 'smrtonosne' implikacije za vezu.

- To se pokazuje kao izbjegavanje izlazaka i pretjerana zauzetost kako bi se izbjegla usamljenost, kao na primjer prekomjerno gledanje Netflixa i pretjerano posvećivanje prijateljima i obitelji, a žrtvovanje svog ljubavnog života - otkrila je.

Ako se pronalazite u ovome, počnite prakticirati meditaciju, svaki dan odvojite vrijeme da se povežete sa svojim unutarnjim svijetom, usporite i osjetite svoje osjećaje. Stručnjakinja za veze dodaje da će to pomoći u prepoznavanju vaših potreba i stvaranju emocionalne veze s drugima.

2. Opsesija i fantazija

- Ovdje projiciramo ono što želimo da netko bude, umjesto da odvojimo vrijeme da ga stvarno upoznamo - objasnila je Kate, dodajući i da to može završiti tako da 'ostanete' u fantaziji umjesto da preuzmete rizik stvarne veze.

Prilikom susreta s partnerom može se dogoditi da ga ne slušate ispravno ili ne procjenjujete koliko je zapravo dostupan.

3. Anksioznost i tjeskobna vezanost

Prema stručnjakinji za odnose, ako patite od straha od napuštanja možete postati potrebiti, privrženi i tjeskobni.

- Ponašanje uključuje prerano žurenje s obvezama, zanemarivanje samog sebe i slabe granice - objasnila je. Ovo se također očituje neautentičnim, prekomjernim slanjem poruka i prekomjernim davanjem.

'Pročitajte' momka po modnim dodacima - već na prvom spoju
'Pročitajte' momka po modnim dodacima - već na prvom spoju

Ako se pronalazite u ovome, Kate preporučuje da potražite stručnu pomoć, kao i da svoj život ispunite zabavnim stvarima, hobijima i novim prijateljima kako biste osjećali manji pritisak oko ishoda spojeva.

4. Pretjerana izbirljivost i kritičnost

- Ovo je uobičajen slučaj koji stvarno može ubiti vaše šanse za pronalaženje ljubavi, gdje postajete pretjerano izbirljivi i imate nerealna očekivanja od potencijalnog partnera. U ovom slučaju, osuđivali biste ih za male stvari koje zapravo nisu važne i držali biste se nemoguće visokih standarda - upozorava Kate.

Dopustite drugima da budu ljudi i da griješe, savjetuje jer, kako kaže, većina onih koji izlaze na spojeve malo su ranjeni i većini je srce slomljeno, stoga budite ljubazni i opraštajte male stvari.

5. Previše dobar

Kate kaže da je biti neautentičan, odnosno ili izbjegavati sukobe ili biti previše ugodan, potpuno pogrešno.

- Često mislimo da je privlačno biti opušten ili fin, ali to zapravo vrlo brzo postane dosadno. Prava kemija često dolazi iz sukoba i razlika, a ne samo iz udovoljavanja drugom - otkrila je i dodala da većina može osjetiti kad niste ono što jeste. Ovo stvara nepovezanost i osjećaj bljutavosti ili nedostatka iskre.

Preuzmite rizik da budete u potpunosti ono što jeste, izrazite svoje mišljenje, na topao i prijateljski način, jer kada to ne učinite, to često kasnije rezultira propalom vezom, jer nije bila utemeljena na istini.

6. Previše ste natjecateljski nastrojeni ili svadljivi 

S druge strane stvari, Kate upozorava da je previše natjecateljskog duha ili svađe također totalni 'ubojica' veze.

- Pokušajte izbjeći i previše zafrkancije, neprestane šale mogu postati iscrpljujuće i površne - rekla je. Umjesto toga, savjetuje da se odlučite za 'topli humor i samoocjenjivanje' kao način stvaranja autentične veze. To bi pokazivalo partneru da ste svjesni sebe, što je vrlo privlačna kvaliteta, donosi Daily Mail.

Nikada nemojte ući u vezu s muškarcem koji radi ove stvari
Nikada nemojte ući u vezu s muškarcem koji radi ove stvari
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 23. svibnja: Bik ne smije prekinuti ljubavnu vezu prije razgovora
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 23. svibnja: Bik ne smije prekinuti ljubavnu vezu prije razgovora

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 23. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti
PROMJENA VREMENA I TLAK

Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti

I dehidracija može uzrokovati glavobolju, pa je važno voditi računa da pijemo od dvije do tri litre vode na dan, i prije nego što osjetimo žeđ. Preporučuju se i blagi čajevi, a izbjegavati treba gazirana pića
Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe
TAJANSTVENI SU

Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe

Određene karaktere privlače neke mračnije priče, dio je to njihovih osobnosti koje su sklone otkrivanju priča koje imaju neki misteriozni i zlokobni karakter