Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Može li vam disanje pomoći pri gubitku kilograma? Stručnjaci su otkrili kako to funkcionira

Može li vam disanje pomoći pri gubitku kilograma? Stručnjaci su otkrili kako to funkcionira

Masnoća se ne pretvara u energiju ili mišiće, niti se izlučuje fecesom. Umjesto toga, 'pluća su primarni organ za izlučivanje masti', navodi se u izvješću dr. Ruben Meerman koji je proveo istraživanje o ovoj temi

VIDEO

Blagodati disanja uistinu ima na pretek. Disanje je povezano s nižom razinom hormona stresa kortizola, smanjenim krvnim tlakom, pojačanim fokusom, a čak se pokazalo da pomaže u ublažavanju kronične boli. Osim toga, možda bi se u skorijoj budućnosti moglo dokazati kako disanje zapravo može utjecati na gubitak kilograma, tvrde stručnjaci koji istražuju tu temu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vježba disanja 01:07

Tanya G.K. Bentley, dr. Sc., Stručnjak za disanje i suosnivač te izvršni direktor zaklade 'Health and Human Performance Foundation', u Mindbodygreen podcastu spominje kako postoji veza između disanja i gubitka kilograma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ove stvari trebate znati, napominje Tanya:

Kako stvarno 'mršavite'?

Kako se stvarno 'gubi' na težini? Tanya kaže da za to morate izdahnuti. Ona citira studiju koju je dr. Ruben Meerman proveo u Australiji koja tvrdi da je način na koji razmišljamo o mršavljenju pogrešan. Masnoća se ne pretvara u energiju ili mišiće, niti se izlučuje stolicom. Umjesto toga, 'pluća su primarni organ za izlučivanje masti', navodi u izvješću. 

Prema njegovim izračunima, masnoća se zapravo izlučuje kao ugljični dioksid kad izdahnete. 

- Kad smršavite, 'otključavate' zarobljene ugljične stanice koje se nalaze u masti. A kad se to oslobodi, tako se zapravo gube kilogrami - kaže Tanya.

Na primjer, u studiji, Ruben i njegov tim otkrili su da kada netko izgubi 10 kilograma masti, on prolazi kroz taj proces oksidacije i na kraju se 8,4 kilograma izdahne kao ugljični dioksid, preostalih 1,6 kilograma izdahnuto je kao vodena para.

Vježbanje i pravilna prehrana i dalje su nezaobilazni

Trebate imati na umu da se ovaj postupak oksidacije događa samo kada gubite stvarnu težinu. Ne možete očekivati ​​da ćete povisiti disanje i odmah izgubiti kilograme. Aktivnost i prehrana i dalje su važni za mršavljenje. 

Jeste li čuli za intuitivnu vježbu? Možda vam baš to sada treba
Jeste li čuli za intuitivnu vježbu? Možda vam baš to sada treba

Izgubljena težina se oslobađa kroz dah, što je prilično fascinantno.

- Kretanje, vježbanje i prehrana pomažu u oslobađanju ugljičnog dioksida iz tih masnih stanica, što pomaže u promjeni cijele strukture tih stanica i pomaže u gubitku kilograma - kaže Tanya.

Još uvijek se ne zna može li samo disanje ubrzati proces (još nema konkretnih podataka koji podupiru tu tvrdnju), ali se zna da sporo, duboko disanje može pomoći tijelu da unese više kisika. Kada bi na porast kisika dodali metode mršavljenja kao što su aktivnost i prehrana možda bi to pridonilo procesu oskidacije u masnim stanicama. No to se još uvijek ne može sa sigurnošću potvrditi.

U rutinu dodajte vježbe disanja

Ako se želite riješiti viška kilograma, možda u svoju rutinu vježbanja možete dodati i vježbe disanja. Disanje ionako ima brojne blagodati, a i tko zna, možda ćete ubrzati proces oksidacije masnih stanica.

Smršavila sam i to mi uništava brak: Seksa više uopće nema...
Smršavila sam i to mi uništava brak: Seksa više uopće nema...

Kao što Tanya kaže, mršavljenje zapravo otvara zarobljene ugljične stanice u masti, koje se na kraju oslobađaju dok izdišete. Naravno, Rubinovo izvješće samo je jedna provedena studija i potrebno je mnogo više istraživanja kako bi se istražilo može li disanje pomoći pri gubitku kilograma, piše Mind Body Green.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'