Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Muškarci danas žele brak, a žene žude za neovisnošću

Muškarci danas žele brak, a žene žude za neovisnošću
1

Žene se u današnje vrijeme u ljubavi ponašaju racionalnije od jačeg spola, a sociolozi tvrde da je to rezultat ekonomskog izjednačavanja između spolova

VIDEO

Predrasude da je muškarcima na pameti prvenstveno seks i viđanje bez obaveza dok su žene te koje se žele "skrasiti", opovrgla je nova američka studija. Obuhvatila je oko 5200 muškaraca i žena u dobi od 21. do 65. godine starosti. Današnji muškarci prije se zaljubljuju i imaju veću želju za djecom nego žene, otkrila je anketa koju je provela internet stranica Match.com i Sveučilište Rutgers u New Jerseyu. 

Zamjena uloga

Čak 54 posto muškaraca izjavilo je da se barem jedanput zaljubilo na "prvi pogled", dok je to iskusilo tek 44 posto žena. Više od polovice anketiranih muškaraca u dobi od 21. do 34. godine željelo bi imati djecu u skoroj budućnosti, a o djeci razmišlja i oko 44 posto žena.

- Ovakvom je razmišljanju doprinijelo ekonomsko izjednačavanje žena s muškarcima, što je dovelo do svojevrsne zamjene njihovih uloga - smatra voditeljica istraživanja, kulturna antropologinja dr. Helen Fisher.

Danas žene više cijene i svoju samostalnost, pokazuje studija, a 77 posto žena smatra kako im je ona iznimno važna u životu. To isto misli tek oko 58 posto muškaraca. Žene su se također spremnije izjasniti kako uopće ne planiraju imati djecu u većem broju nego muškarci. Oko 35 posto žena ne želi se odreći večernjih izlazaka sa svojim prijateljicama, dok isto misli oko 23 posto muškaraca. Oko 78 posto žena ne bi odustalo od svojih hobija i interesa radi ljubavne veze ili braka.

Odabir partnera

U potrazi za partnerom društveno i obiteljsko porijeklo igraju veliku ulogu, otkriva istraživanje. Što se tiče religijskih uvjerenja, 83 posto muškaraca i 63 posto žena smatraju kako ono nije bitno u odabiru partnera.

- Ako je riječ o odabiru životnog partnera, slobodno možemo reći kako ljudi danas traže kompletnu ličnost, a muškarci su ti koji se više žele vezati uz jednu ženu - smatra suradnica istraživanja, profesorica sociologije Kathleen Gerson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku