Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Na Asian Street Food festivalu u Zagrebu imate priliku probati specijalitete istočnog svijeta

Na Asian Street Food festivalu u Zagrebu imate priliku probati specijalitete istočnog svijeta

Osim uživanja u hrani, zabavi i kulturi, posjetitelji će moći sudjelovati u gastro radionicama, a najmlađe posjetitelje također očekuju kulinarske i umjetničke radionice te edukativno-kreativni sadržaji

VIDEO

U Zagrebu u četvrtak, 15. lipnja, počinje prvi Asian Street Food Festival i to na Trgu Josipa Jurja Strossmayera.

POGLEDAJTE VIDEO: Priprema sushi burgera

Pokretanje videa...

NOVI SUSHI BURGER 01:38

Posjetitelji će na ovom festivalu put moći kušati, omirisati i svim čulima osjetiti ljepotu i bogatstvo Azije i to zahvaljujući strastvenoj ekipi kreativaca i gurmanskih entuzijasta.

Osim ljubitelja azijskih specijaliteta, zanimanje za ovaj festival je veliko i među sudionicima, tako se festivalska postava svakim danom širila, a chefovi uzbuđeno pripremali menije. Posjetitelje će na ovom festivalu dočekati 11 kućica: Jellyfish in Space, Sushi & Poke by Soho, Thai Thai, Purple Monkey, Asian Burgers by Mate Janković, Full Circle Katsu by Marko Palfi,  Bite of Fun by Melkior, K-dog, Picnic Craft Bar, Gingle Bells i Central bar. 

Chef Marko Palfi je posebno uzbuđen zbog sudjelovanja na festivalu azijske hrane, a također je i veliki zaljubljenik u Aziju i često putuje na Istok kako bi isprobavao nove okuse. U Mundoaki, koja je prva donijela koncept street food restorana u Hrvatsku, gostima je približio azijska jela i klasike poput woka i katsu sando sendviča koje će predstaviti na ovogodišnjem Asian Street Food Festivalu u Zagrebu. 

Premijerno sudjelovanje na Asian Street Food Festivalu s uzbuđenjem čeka i ekipa iz Street Food & Cocktail Bara Jellyfish in Space koji su oduševili zagrebačku gastro i barsku scenu još u ljeto 2021. kad su otvorili lokal u Martićevoj.

Rovinjski Fish House očekuje najveću posjetu dosad
Rovinjski Fish House očekuje najveću posjetu dosad

Vlasnici Ivan Klepić i Tomislav Sulić ostvarili su tada svoju želju ponuditi Zagrebu novi koncept koji će kombinirati najbolje iz street fooda i bara uz prihvatljive cijene i ugodnu atmosferu. 

Na Asian Street Food Festivalu Jellyfish in Space imat će ekskluzivno predstavljanje nove ponude ljetnih rolica nakon čega će se ponuda naći i u Jellyfish In Space restoranu. Posjetitelji Asian Street Food Festivala moći će kušati i njihove ljetne koktele kao što su Bergamote Fizz, Jelly Lagoon, Lucky Strawberry i Tropical Heaven. 

Kad smo kod koktela, uvijek vedra i originalna zadarska ekipa iz Picnic Craft Bara će na Asian Street Food Festivalu predstaviti svoje autorske koktele od kojih izdvajaju Medicine i Coast Card, a posvetu Aziji ispisuju novim koktelom Wabi Sabi.

tropical cocktail with passion fruit, lime and mint

Naravno da ova azijska bajka ne bi bila potpuna bez tajlandske kuhinje, a za nju će se pobrinuti Thai Thai, tajlandski street food restoran smješten u srcu Zagreba, u Varšavskoj. Restoran nudi autentične tajlandske okuse, s tradicionalnim tajlandskim jelima koja pripremaju originalne tajlandske kuharice u otvorenoj kuhinji. 

Svi ljubitelji sushija i pokea na Asian Street Food Festivalu doći će na svoje zahvaljujući ekipi iz Soho Sushi & Poke, lokala koji se nalazi u Palmotićevoj ulici u sklopu poznatog Good Food-a. Soho Sushi & Poke svakodnevno priprema i ručno radi sushi i poke, a isprofilirao kao pristupačan i zabavan najmlađoj i najširoj publici jer, kako kažu, “riječ je o fenomenalnom formatu u kojemu se može uživati u svježoj hrani i maštovitim okusima”. 

Koreanske delicije bit će na kućici K - dog, a posjetiteljima spremaju Korean hot-dog i neodoljivu slasticu od riže - mochi. Egzotičnu verziju burgera za ovu prigodu priprema ekipa iz Asian Burgers by Mate Janković, a poznavajući našeg neumornog i više no ikad inspiriranog chefa, sigurni smo da će i ovaj put naići na vojsku obožavatelja.  

Na Asian Street Food Festivalu posjetitelje će svojom kreativnošću i zaigranošću dočekati i popularni Purple Monkey iz zagrebačke Tomašićeve ulice. Chef Tomislav Bilić idejni je tvorac svih kulinarskih kreacija u Purple Monkeyju i poziva posjetitelje da urone u egzotičan svijet slobode i divljine.

Iduću subotu će na festivalu 'Brundanje' atmosferu zapaliti koncerti Kojota, Letu Štuke...
Iduću subotu će na festivalu 'Brundanje' atmosferu zapaliti koncerti Kojota, Letu Štuke...

Za odličnu atmosferu od podneva do ponoći, kao i uvijek bit će zaslužan glazbeni program koji je pod selekcijskom palicom gurmana i glazboljupca Ozrena Kanceljaka. Osim uživanja u hrani, zabavi i kulturi, posjetitelji će moći sudjelovati u gastro radionicama, a najmlađe posjetitelje također očekuju kulinarske i umjetničke radionice te brojni edukativno-kreativni sadržaji u sklopu festivalske Kids Zone. 

Festival traje od 15. do 25. lipnja svakog dana od podneva do ponoći.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje