Lifestyle

Komentari 0

Na slovo A nek potrči, na slovo B leti, na C skače kao žabica...

Na slovo A nek potrči, na slovo B leti, na C skače kao žabica...

Ako je vašim klincima dosadno, potaknite ih na učenje slova kroz zabavu. Evo primjera kako osmisliti igru u okviru koje dijete uči slova i ujedno je fizički aktivno, uz koju se možete i dobro nasmijati

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Roditelji nastavnicima: Djeca su slomljena, dajte im odmor!

Zatvoreni ste u kući s djecom, dosadno im je, a ne znate kako ih zabaviti i pokrenuti? Dijete će se aktivirati ako mu ponudite neku zabavnu aktivnost, a za to vam doista ne treba puno: Djetetovo ime, ili neka nova riječ koju ga želite naučiti, i malo mašte. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Prije nego započnete igru, pripremite popis vježbi ili zadataka koje počinju na neko slovo. Na primjer, na slovo A - protrči od jednog do drugog kraja stana i izbroji korake, na slovo B - napravi nekoliko čučnjeva i slično. Trebali biste smisliti aktivnosti za sva slova, s tim da ne moraju sve aktivnosti započeti baš s tim početnim slovom. Ispišite zadatke na velikom kartonu i postavite na zid. 

Neka dijete na komadu papira napiše svoje ime. Nakon toga na listi na zidu mora potražiti aktivnost za svako slovo svog imena i odraditi ju. Kad odradi sva slova svog imena i prezimena, možete započeti s imenom mame i tate, ili nekim novim riječima koje ga želite naučiti.

Pritom djetetu objasnite što ta riječ znači, porazgovarajte o tome kako se primjenjuje u rečenicama i poučite ga kako se piše. Možda dijete može pisati slova te riječi, pa ako pogodi, roditelji, ili braco i seka, moraju odraditi aktivnost pod tim slovom. 

To je, ujedno, odlična prilika da djecu potaknete na fizičku aktivnosti, jer među zadacima mogu biti čučnjevi, penjanje uz stube, dizanje malih utega i slično. 

Evo ideje za aktivnosti: 

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:


 

 

 

Najčitaniji članci