![Najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine - to rade amateri, ali i profesionalni kuhari](https://img.24sata.hr/3auWoOShm9viTN4dXKduNo7ZuzI=/414x267/smart/media/images/2022-46/untitled-design-2022-11-16t141908-769.png)
Specijaliziran za talijansku kuhinju, slavni kuhar Aldo Zilli s ovom se pogreškom često susreće, kako kod profesionalaca tako i kod amatera te dijeli vrlo jednostavno rješenje
Lifestyle
Komentari 30Specijaliziran za talijansku kuhinju, slavni kuhar Aldo Zilli s ovom se pogreškom često susreće, kako kod profesionalaca tako i kod amatera te dijeli vrlo jednostavno rješenje
Prema engleskom slavnom kuharu Aldu Zilliju, specijaliziranom za talijansku kuhinju, iako spremanje tjestenine zvuči prilično jednostavno ili barem tako mislimo, postoji mnogo grešaka koje radimo kada je u pitanju ova hrana.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Evo koja je najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine i kako je jednostavno popraviti
Slavni Aldo Zilli, objasnio je da je prekuhavanje tjestenine najčešća pogreška s kojom se susreće, kako kod profesionalnih kuhara tako i kod amatera.
Ali srećom postoji vrlo jednostavno rješenje.
- Mnogi restorani prekuhaju tjesteninu, pa je poslužuju takvu, a kuhanje ovog jela treba završiti u umaku - kaže Aldo.
Ako radite ovo jelo, skuhajte tjesteninu dvije minute manje, zatim ju dodajte u umak s vodom u kojoj ste ju spremali i završite njezino kuhanje u umaku, kako bi imala priliku upiti sve okuse, objašnjava Zilli.
Aldo dodaje i da se kuhana tjestenina nikada ne smije ispirati pod hladnom vodom jer se tako ispire škrob, koji pomaže vezati umak, kao i okus same tjestenine.
Također, treba paziti na pravilan omjer tjestenine i vode kod kuhanja jer je to ključno za dobro kuhanu tjesteninu. Ona zahtijeva puno prostora da se proširi dok se kuha, stoga je i veća posuda neophodna, što sprječava da se slijepi u kipućoj vodi.
Ne treba zanemariti ni redovito miješanje kako bi se sve ravnomjerno skuhalo, ali i izbjegle grudice, donosi The Sun.