Greška kod kuhanja tjestenine - ovu pogrešku rade profesionalni kuhari, ali i amateri | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine - to rade amateri, ali i profesionalni kuhari

Najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine - to rade amateri, ali i profesionalni kuhari

Specijaliziran za talijansku kuhinju, slavni kuhar Aldo Zilli s ovom se pogreškom često susreće, kako kod profesionalaca tako i kod amatera te dijeli vrlo jednostavno rješenje

VIDEO

Prema engleskom slavnom kuharu Aldu Zilliju, specijaliziranom za talijansku kuhinju, iako spremanje tjestenine zvuči prilično jednostavno ili barem tako mislimo, postoji mnogo grešaka koje radimo kada je u pitanju ova hrana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sven Perec tjestenina od batata VIDEO

Evo koja je najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine i kako je jednostavno popraviti

Slavni Aldo Zilli, objasnio je da je prekuhavanje tjestenine najčešća pogreška s kojom se susreće, kako kod profesionalnih kuhara tako i kod amatera.

Tri odlična recepta s mrkvom: Tjestenina s umakom od mrkve, sočan kolač i hrskave grickalice
Tri odlična recepta s mrkvom: Tjestenina s umakom od mrkve, sočan kolač i hrskave grickalice

Ali srećom postoji vrlo jednostavno rješenje.

- Mnogi restorani prekuhaju tjesteninu, pa je poslužuju takvu, a kuhanje ovog jela treba završiti u umaku - kaže Aldo. 

Ako radite ovo jelo, skuhajte tjesteninu dvije minute manje, zatim ju dodajte u umak s vodom u kojoj ste ju spremali i završite njezino kuhanje u umaku, kako bi imala priliku upiti sve okuse, objašnjava Zilli.

Tjestenina kao obrok za sve prigode
Tjestenina kao obrok za sve prigode

Aldo dodaje i da se kuhana tjestenina nikada ne smije ispirati pod hladnom vodom jer se tako ispire škrob, koji pomaže vezati umak, kao i okus same tjestenine.

Također, treba paziti na pravilan omjer tjestenine i vode kod kuhanja jer je to ključno za dobro kuhanu tjesteninu. Ona zahtijeva puno prostora da se proširi dok se kuha, stoga je i veća posuda neophodna, što sprječava da se slijepi u kipućoj vodi.

Ne treba zanemariti ni redovito miješanje kako bi se sve ravnomjerno skuhalo, ali i izbjegle grudice, donosi The Sun.

Top savjeti za pravilno kuhanje tjestenine i 10 odličnih recepata
Top savjeti za pravilno kuhanje tjestenine i 10 odličnih recepata
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama